A magyar gazdaság folyamatosan nyeri vissza növekedési képességét

A magyar gazdaság nem állt le, folyamatosan nyeri vissza növekedési képességét, és képes lesz arra, hogy a növekedést tekintve a járvány előtti uniós dobogós helyet visszaszerezze, mondta a magyar pénzügyminiszter.

GAZDASÁG 2021. JÚNIUS 29. 14:10

Varga Mihály magyar pénzügyminiszter kedden a Fejér megyei Sárszentmihályon, a Masterplast Nyrt. egészségipari alapanyaggyártó üzemének átadóján vett részt.

A rendezvényen elmondta, hogy a járvány okozta válság kitörésekor számos magyar vállalkozás döntött úgy, köztük a Masterplast, hogy nem visszafogja a termelését, nem leépíti a munkahelyeit, hanem fejleszt, beruház, új piacokat keres. A kormány az ehhez szükséges támogatást mindvégig biztosította, tette hozzá.

A tárcavezető közölte, hogy a támogatások egy része az Egészségipari Támogatási Program keretében jutott el a vállalkozásokhoz, és e források felhasználásával az egyik legnagyobb beruházást a Masterplast hajtotta végre. Mint mondta: 50 új munkahelyet létrehozó új üzemük 9,5 milliárd forintba (több mint 26 millió euró) került, ehhez több mint 7,5 milliárdot (kb. 21 millió euró) az állam adott.

GAZDASÁG

Címkék:

Hungary, investment