Bill Gates szerint át kellene térni a szintetikus húsra

A Microsoft alapítója, aki 2021 januárjára az Egyesült Államok legnagyobb termőföld-tulajdonosa lett, egy interjúban arról beszélt, a gazdag országoknak át kell térnie a szintetikus marhahús fogyasztására a klímavédelem érdekében.

GAZDASÁG 2021. FEBRUÁR 21. 11:40

„Úgy gondolom, hogy minden gazdag országnak át kell térnie a 100 százalékban szintetikus marhahús fogyasztására. Meg lehet szokni az ízkülönbséget”, jelentette ki Bill Gates a MIT Technology Rewiev lapnak adott interjújában a környezetvédelem kapcsán. 

A marhahús helyettesítését szintetikus és növényi alapú húsokkal már régóta szorgalmazzák környezetvédők a kibocsátás csökkentése érdekében.

Amellett, hogy Bill Gates az elmúlt években többször is felszólalt a klímavédelem és a fenntartható mezőgazdaság mellett, 2021 januárjára ő lett az Egyesült Államok legnagyobb termőföld-tulajdonosa is.

Jelenleg kb. 98 000 hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik az Egyesült Államokban.

A legnagyobb egyéni földtulajdonosok között egyébként a lista élén áll John Malone médiamágnás, a Liberty Media vezetője, aki több mint 890 ezer hektárnyi tanyával és erdővel rendelkezik, valamint a CNN alapítójától, Ted Turner, aki több mint 809 ezer hektár ranch-földterülettel rendelkezik.

GAZDASÁG

Címkék:

bill gates, climate change