Hónapról hónapra él az amerikaiak egy jelentős része

Egy nemrég készített közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak döntő többsége fizetésről fizetésre él, és a növekvő árak miatt nem tud félretenni.

GAZDASÁG 2023. MÁRCIUS 29. 16:43

A PYMNTS és a LendingClub hitelezési platform jelentése szerint februárban az átlagos amerikaiak 62 százaléka élt hónapról hónapra. Még a magasabb jövedelemmel rendelkező polgároknak 48 százalékát is gyötörték az áremelkedések.

A jelentés rámutat, hogy bár az infláció alacsonyabb, mint júliusban volt, a fogyasztók költségei továbbra is folyamatosan nőnek. „Az infláció egyre drágábbá teszi az életet, és annak ellenére, hogy a fogyasztók megpróbálták kezelni a kialakult helyzetet, mégis folyamatosan nőnek a kiadásaik” – olvasható a jelentésben.

A dokumentum emellett az is megjegyezte, hogy egyesek számára a kiegészítő jövedelem lehet a megoldás kulcsa, hozzátéve, hogy a fogyasztók körülbelül egynegyedének van mellékállása, emellett 17 százalékuknak van egyéb kiegészítő jövedelme. Azoknak a személyeknek a 39 százaléka, akik a számlák kifizetésével kapcsolatos problémákról számoltak be, a rendkívüli kiadásokat említettek fő okként.

A közlemény kitért a fennálló hitelkártya-egyenlegekre vonatkozó adatokra is, az átlagos fogyasztók tartozása a megtakarításaik 35 százalékát teszi ki.

 

GAZDASÁG

Címkék:

income, polls, united states of america