Ismét megrendülhet az elektromos autókba vetett bizalom

Ismét megrendülhet az elektromos autókba vetett bizalom

Könnyen előállhat az a helyzet, hogy az egyébként környezetbarát elektromos autó a szeméttelepen végzi, mert az akkumulátor egy kisebb sérülése esetén egy csereakkumulátor többe is kerülhet, mint a jármű ajánlott kiskereskedelmi ára.

GAZDASÁG 2023. ÁPRILIS 5. 08:26

Hamarosan elérkezhet az a korszak az Egyesült Királyságban, amikor az elektromos autókat olcsóbb lesz lecserélni, mint az akkumulátorokat ért kisebb sérüléseket javítani. A tisztán elektromos meghajtású autók így egy kisebb baleset, egy koccanás miatt is a szeméttelepre kerülhetnek – legalábbis erről beszélt egy magas rangú biztosítási iparági forrás a brit sajtónak.

Az akkumulátorok az elektromos autók legdrágább alkatrészei, az értékük mintegy 50 százalékát teszik ki. „Az Egyesült Királyságban csak néhány képzett szakember van, aki képes eltávolítani egy akkumulátort, nemhogy megjavítani” – mondja Chris Payne, az egyik gépjármű-biztosító műszaki vezetője.

A szakértők szerint az akkumulátor elhelyezése az elektromos autókban valószínűbbé teheti, hogy egy kisebb balesetben megsérül. Elég egy koccanás, egy nagyobb fekvőrendőr, vagy akár egy járdaszegélyre való felhajtás is.

Az elektromos autók biztosítása jellemzően drágább, mint a benzines autóké, mivel a javítás gyakran bonyolultabb és időigényesebb. Az alkatrészekkel és az azokkal kapcsolatos ellátási problémák azt is jelentik, hogy a járművezetők akár egy évet is kénytelenek lehetnek várni a cserére. A biztosítók számára ezért a legköltséghatékonyabb megoldás a teljes autó selejtezése.

Így könnyen előállhat az a helyzet, hogy az egyébként környezetbarát elektromos autó a szeméttelepen végzi. A bontóüzemek pedig nem tudják semlegesíteni a sérült akkumulátorokat, egyszerűen nem tudják, hogy mit kezdjenek velük. A legtöbb telepen tehát tornyosulnak a használt és nem megsemmisíthető akkumulátorok – mondja Chris Payne.

Az egész kérdéskör a kormány azon tervei kapcsán merült fel, amelyek szerint a benzinüzemű autók értékesítésének 2035-ig történő betiltása előtt az autógyártókat egyre nagyobb arányú elektromos autók értékesítésére kényszerítenék. Adrian Watson, a Thatcham Research, a gépjármű-biztosítók autóipari kutatóközpontjának egyik vezetője szerint a brit autóiparnak 2035 előtt kell foglalkoznia az akkumulátorok javításának kérdésével, amikor a benzinüzemű autók eladását teljesen betiltják.

„A valóság az, hogy az árváltozással vannak olyan járművek, amelyeknél egy csereakkumulátor többe kerül, mint a jármű ajánlott kiskereskedelmi ára”

– mondja Watson, aki szerint mindezek a kihívások megoldhatók, hiszen elviekben nincs akadálya annak, hogy javítható akkumulátorokat tervezzenek vagy újrahasznosítsák azokat. „De a valóságban jelenleg nem ez a helyzet. Nincs stratégia” – tette hozzá.

Jonathan Fong, a Brit Biztosítók Szövetségének tanácsadója szerint a kormánynak nagymértékben be kell fektetnie a technikusok átképzésébe az elektromos járművek javítására, hogy teljesíteni tudja a 2035-re kitűzött, zéró kibocsátású járművekre vonatkozó célokat.

„Több beruházásra és az érintett csoportokkal való együttműködésre is szükség van a kereskedelmileg életképes és környezetbarát akkumulátorjavítási, újrahasznosítási folyamatok kifejlesztése érdekében”

– jelentette ki Fong.

GAZDASÁG

Címkék:

battery, electric car, uk