Jelentős szigorítások jöhetnek a V4-es országban

A kormány csütörtökön dönthet az újabb korlátozások bevezetéséről.

HOT 2021. FEBRUÁR 25. 10:04

Újabb szigorú korlátozásokat vezethet be Csehország a romló járványügyi adatok miatt. A kormány csütörtökön dönthet a szigorításokról. Sajtóhírek szerint bezárhatják az általános iskolákat, óvodákat, a nem alapvető termékeket árusító üzleteket, sőt még a régiók közötti utazást is korlátozhatják. Csütörtöktől minimum FFP2 kategóriájú légzésvédőt kell viselni  az ország üzleteiben, a tömegközlekedési eszközökön, valamint az egészségügyi intézményekben.

Andrej Babis, miniszterelnök szerdán közölte: a cseh kormány kérni fogja a szükségállapot további egy hónappal, március végéig történő meghosszabbítását. Sajtóinformációk szerint a cseh kormány csütörtökön este ül össze újabb rendkívüli egyeztetésre.

Csehországban szerdán 13 000-nél is több új fertőzöttet regisztráltak a Worldometers adatai alapján. Egy héttel korábban ez az adat még 11 000 környékén volt.  A cseh egészségügyi miniszter korábban úgy fogalmazott, hogy a kórházak teljesítőképességük határait feszegetik, és egy esetleges enyhítés akár összeomláshoz is vezethetne az intézményekben.

HOT

Címkék:

coronavirus, covid-19, czech republic, measures, pandemic, restrictions