10 éves transznemű gyerek lépett fel a divathéten – videó

A csupán 10 éves, magát lánynak nevező biológiai fiú másodszorra lépett fel a divathéten.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 18. 09:27

A Reuters Asia nemrég megosztott egy rövid videót a transznemű gyermekmodellről, Noella McMaherről, aki a hétvégén a Renacio divatmárkának nyitotta és zárta a divatbemutatóját a New York-i divathéten.

A transznemű gyerek, aki biológiailag férfi, de lánynak hiszi magát, már februárban is szerepet a New York-i divathéten, akkor a Trans Clothing Company felkérésére. A kisgyerek jelenleg a legfiatalabb transznemű modellként van számon tartva.

A lány később interjút is adott amiben azt mondta, hogy „Mi a normális? Mi a normális? Ez 2022. Senki sem tudja, mi a normális ebben a pillanatban. Király, hogy ennyi címem van, ez azt mutatja, hogy valójában olyan vagyok, aki megmutatja más embereknek és gyerekeknek, hogy transzneműnek lenni nem rossz”.

Mi több, a fiú szülei határozottan támogatják gyerekük álmait, hogy transznemű aktivista legyen. A beszámoló szerint

a fiú kétéves korában mondta el a szüleinek, hogy transznemű.

Dee McMaher a lány egyik magát gender-semlegesnek tituláló szülője azt mondta, „a tény, hogy ő aktivista akar lenni, és láthatóvá akar válni más transz gyerekek számára, nagyon fontos egy olyan világban, ahol különösen most, a jelenlegi politikai légkörben, annyi minden dolgozik ellene és a hozzá hasonló gyerekek ellen”.

Mindezt annak ellenére mondta a szülő, hogy az amerikai elnök Joe Biden is azok közé tartozik, aki támogatja a fiatalkorúak nemváltását, és a transznemű ideológiát illetve az LMBTQ csoportokat.

„A transznemű gyermekek szüleinek, gyermekük identitásának megerősítése az egyik leghatásosabb dolog, amit tehetnek a gyermek biztonsága és egészsége érdekében” – jelentette ki Biden áprilisban a Fehér Ház a transzneműek láthatóságának napja rendezvényének részeként.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, joe biden, trans, trans children