A bíróság kártérítésre kötelezte a belügyminisztériumot egy iszlamista feljelentését követően

A bíróság kártérítésre kötelezte a belügyminisztériumot egy iszlamista feljelentését követően

A belügyminiszter pár hónapja feloszlatta az iszlamista szervezetet és házkutatást is tartott az egyesület székhelyén valamint a vezetőjénél, aki most jogi úton követelt kártérítést a történtek miatt, amit meg is ítéltek neki, így a minisztérium tetemes összeget kell hogy fizessen.

NAGYVILÁG POLITIKA 2021. JÚNIUS 29. 08:59

Ismét hallatott magáról Idriss Sihamedi, az ősszel a belügyminiszter által feloszlatott Baraka City nevű iszlamista civil szervezet alapítója és vezetője.

A férfi ezúttal annak köszönhetően került a figyelem központjába, hogy bejelentette, 1500 euró összegű kártérítésre jogosult, melyet a bíróság döntése értelmében a belügyminisztérium köteles megfizetni neki. A Baraka City vezetője sajtóértesülések szerint azért fordult bírósághoz, mert megsértette Sihamedi és családja magánéletét amikor 2020. október 14-én házkutatást tartottak a lakásán és az általa vezetett Baraka City székhelyén.

A rendőri beavatkozásra azért került sor, mert Sihamedi sorozatosan zaklatta Zohra Bitan újságírót, aki megelégelte a szisztematikus provokációt és erkölcsi zaklatásért feljelentette a férfit. A Baraka City a közösségi oldalon beszámolt a rendőri akcióról, állításuk szerint Idriss Sihamedi-t megütötték a rendőrök, mielőtt őrizetbe vették, feleségét pedig megbilincselték amikor be akarta takarni négyéves kisfiát, ám állításaikat nem tudták felvétellel alátámasztani, mindössze a felforgatott bútorokról tettek fel képeket a Twiterre, muszlimüldözést emlegetve.

A történteket követően sokáig csend volt Sihamedi körül, de most kiderült, hogy bírósághoz fordult, mivel véleménye szerint az intézkedő rendőrök megsértették a családja magánéletét az akciójukkal. A bíróság az iszlamista férfinak adott igazat, 1500 eurós kártérítés megfizetésére kötelezték a belügyminisztériumot, melyet Sihamedi elmondása alapján a feloszlatása óta külföldön tevékenykedő Baraka City és a szintén feloszlatott CCIF (Iszalmofóbia Ellenes Tanács) utódja, a CCIE nevű szervezeteknek fog adni.

Sihamedi a Twitteren a bírósági ítéletet is közzétette, ezzel is alátámasztva igazát. A szövegben szereplő Yemmou név Sihamedi Twitteren használt álneve, a Zohra Bitan postaládájából ellopott ajánlott levélről készült képet is ezen a néven tette közzé a közösségi oldalon.

A Valeurs actuelles értesülései szerint a belügyminisztérium elismerte, hogy bírósági úton kártérítésre kötelezték, de nem Idriss Sihamedi és családja magánéletének megsértése miatt, hanem azért, mert nem adták ki az iszlamista aktivista számára az S kartonjának az adatait. Franciaországban a társadalomra különösen veszélyes radikalizálódott iszlamistákról nyilvántartást vezetnek, ezt nevezik S kartonnak, ám a rajta szereplő adatok szigorúan titkosak, ezért tagadta meg a minisztérium az adatok kiadását Sihamedi kérésére.

Sihamedi feltehetően nem véletlenül szerepel a nemzetbiztonsági szempontból kiemelten veszélyes egyének között, ugyanis több alkalommal is nyíltan dicsőítette a terrorizmust az interneten. Korábban azt írta a Twitteren, hogy vértanúként meghalni a legszebb dolog egy igaz hívő életében és kötelessége az elnyomás és az igazságtalanság elleni küzdelem.

Nem sokkal az általa vezetett szervezet feloszlatását megelőzően, szeptember elején pedig a Facebook-on tett közzé Idriss Sihamedi egy bejegyzést, melyben a Charlie Hebdo elleni merénylet vádlottjainak perével kapcsolatban azt kívánta, hogy Allah átkozza el Charlie-t és gyújtsa fel az áldozatok sírját.

C est quoi cette histoire ??? Ils insultent notre Prophète صلى الله عليه وسلم, se moquent de lui, offensent les…

Közzétette: Idriss Sihamedi2020. szeptember 3., csütörtök

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

france, islamist