A francia elnöki pár napszemüvegben, edzőcipőben érkezett meg Londonba – videó

A francia elnöki pár napszemüvegben, edzőcipőben érkezett meg Londonba – videó

Nagy felháborodást keltett a brit sajtóban, hogy a francia elnöki pár napszemüvegben és edzőcipőben érkezett meg Londonba, ahol a Westminster-palota előtt a tömegben elvegyülve osztozott a brit nép fájdalmában

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 19. 11:34

Nagy feltűnést keltett a francia elnöki pár öltözéke, Emmanuel Macron és felesége, Brigitte ugyanis napszemüvegben és edzőcipőben érkezett meg vasárnap délután Londonba, ahol inkognitóban próbáltak meg elvegyülni a tömegben, hogy megszemléljék az elhunyt II. Erzsébet ravatalához bejutni próbáló sorban álló briteket és kifejezzék irántuk a részvétüket.

Több brit lap is beszámolt a francia pár alulöltözöttségéről és sportos stílusáról, különösen az keltett nagy felháborodást, hogy Brigitte Macron sportcipőt viselt, az express.co.uk értesülései szerint egy No Name Flex Jogger black típusú edzőcipőről van szó.

A ravatalnál készült felvételen tisztán kivehető, hogy a francia államfő és neje időközben levették a napszemüveget és az elnök nyakában már nem volt ott a sál, amit az utcán viselt, az azonban nem látszik, hogy az edzőcipőt lecserélték-e alkalomhoz illő lábbelire.


A francia elnöki pár öltözékéről ellentmondó hírek jelentek meg, a BFMTV francia hírporál riportere arról számolt be, hogy a brit média megkritizálta a francia elnöki párt, amiért napszemüvegben és sportcipőben járultak II. Erzsébet ravatalához, de a riporter elmondása alapján a pár átöltözött, mielőtt az épületbe lépett volna.

Annyi mindenesetre bizonyos, hogy az esti fogadásra, amit III. Károly tartott a Buckingham-palotában, már alkalomhoz illő öltözékben és elegáns cipőben érkezett meg a francia elnök és felesége.

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

couple macron, london, queen elizabeth ii, sunglasses, trainers