A jobboldal nem fogja megszavazni a bevándorlási törvényt – videó

Hamarosan a parlament elé terjeszti a francia kormány a sok vitát kavart bevándorlási törvényjavaslatot, melynek értelmében segítené a beilleszkedni és dolgozni akaró bevándorlókat, a bűnelkövető külföldiek kitoloncolását pedig gyorsabbá és hatékonyabbá tenné a vezetés. A jobboldali Nemzeti Tömörülés nevű párt elnöke ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy pártja nem fog igent mondani a törvényre, mert nem asszisztálnak ahhoz, hogy tartózkodási engedélyt kapjanak az illegális bevándorlók.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. FEBRUÁR 7. 08:01

Nehéz napok várnak a francia kormányra, ugyanis hamarosan a parlament elé kerül az a bevándorlási törvényjavaslat, amely segítené a társadalomba való beilleszkedést azon külföldiek számára, akik dolgozni akarnak. Az új törvény értelmében ugyanis könnyebben és gyorsabban juttatná tartózkodási engedélyhez azokat a bevándorlókat, akik dolgozni akarnak, a kormány ettől azt reméli, hogy megoldást jelenthet a súlyos munkaerőhiánnyal küzdő szektorokban, erről még tavaly december elején beszélt Gérald Darmanin belügyminiszter.

A francia kormány tehát jelentős mértékben megkönnyítené a külföldi állampolgárok letelepedését azzal, hogy tartózkodási engedélyt adna a dolgozni akaró bevándorlóknak, ezzel azonban egyáltalán nem ért egyet a jobboldal. A Nemzeti Tömörülés nevű ellenzéki párt elnöke, Jordan Bardella a Le Grand Jury nevű politikai műsor vendégeként leszögezte, hogy pártja egészen biztosan nem fogja megszavazni a kormány által bevezetni kívánt bevándorlási törvényt.

A Le Figaro számolt be róla, hogy Bardella elmondása szerint pártja nemet mond mind a nyugdíjreformra, mind a bevándorlási törvénytervezetre, amelyet a francia kormány február 1-jén terjesztett a Minisztertanács elé, ezt követően pedig márciusban a Szenátusban, majd májusban vagy júniusban az Alsóházban döntenek róla. A jobboldali politikus döntését azzal indokolta, hogy nem szeretné tartózkodási engedélyhez juttatni az illegális bevándorlókat. Hozzátette, hogy a bevándorlási törvény nem teszi lehetővé a bevándorlás irányításának visszaszerzését, továbbá szó sincs benne arról, hogy véget vetnének a külföldiek szociális segélyezésének és a nemzeti prioritásról sem tesz említést. Bardella szerint a bevándorlás mögött húzódó kérdés nem más, mint az, hogy akarják-e, hogy Franciaország Franciaország maradjon?

A Nemzeti Tömörülés elnöke úgy véli, hogy az identitás kérdése minden alanyt érint, Jordan Bardella ezért szükségesnek tartja Franciaország születéspárti politikájának felülvizsgálatát, továbbá kiemelte, hogy a szociális segélyt csak a francia családok számára szabad fenntartani.

Jordan Bardella azt is kihangsúlyozta, hogy a bevándorlás nem csak a gazdaságról szól, veszélybe sodorhatja a kulturális biztonságot is. A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy a franciák meg akarják őrizni életmódjukat, nyelvüket, szokásaikat. Hozzátette, hogy Európát olyan civilizációk veszik körül, amelyek népessége egyre növekszik, Franciaország számára pedig az az egyik legnagyobb kihívás, hogy önmaga maradjon, ennek érdekében pedig elrettentő bevándorlási politikára van szükség.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

france, immigration, jordan bardella, no to draft law