A képmutató francia EP-képviselő a szélsőballal cimborál – videó

A politikus a szélsőbalos egyesület egyenruháját viselve a parlament épülete előtt tánccal tiltakozott a nyugdíjreform ellen. Arról a baloldali politikusról van szó, aki a minap a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban kifogásolta, hogy az EP leállította az átláthatósági reformokat.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. FEBRUÁR 8. 14:18

Országos megmozdulást, sztrájkot és tiltakozást rendeztek február 7-én Franciaországban, a szakszervezetek és ellenzéki politikusok így kívántak tiltakozni a kormány által bevezetni kívánt nyugdíjreform ellen.

A szélsőbalos nézeteket valló Attac France nevű szervezet is mozgósította aktivistáit, akik közül néhányan megrongálták a parlament alsóházának otthont adó Bourbon-palota épületét. A mozgalom tagjai az épület előtti téren lévő szobrot is megrongálták.

A feministák látványos flashmobbal is készültek, a parlament épülete előtt táncolva, Rosie the Riveter ruháját viselve tiltakoztak. A táncoló aktivisták között volt Manon Aubry baloldali politikus, EP-képviselő is, aki tánc közben arra bíztatta a nézelődőket, hogy csatlakozzanak.

 

A baloldali francia politikus, Manon Aubry tehát a szélsőballal szövetkezik és ezt nem is rejti véka alá. Nem ez az első alkalom, hogy Aubry egy szélsőséges nézeteket valló csoporthoz húz. Amint arról hírügynökségünk korábban beszámolt, 2019 októberében azt javasolta a szélsőséges Extinction Rebellion nevű anarchista klímacsoport tagjainak, hogy Brüsszelben ne a városközpontot szállják meg, hanem az Európai Parlament környékét, mert így nagyobb nyilvánosságot szerezhetnek követeléseiknek.

A videóval azonban épp ellenkező hatást ért el a francia baloldali politikus, ugyanis az Extinction Rebellion nem vonult ki az EP létesítmények környékére, az Európai Parlament elnöke, David Sassoli viszont berendelte a francia képviselőnőt és megrovásban részesítette.

Manon Aubry a minap kifejtette véleményét a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban is, egy interjúban ugyanis azt kifogásolta, hogy míg az igazságszolgáltatás teszi a dolgát és felfüggesztette két EP-képviselő mentelmi jogát, addig a politikai lépések megrekedtek. Aubry nehezményezte, hogy nem történik semmi előrelépés az átláthatósági reformok ügyében.

A baloldali politikussal és a korrupcióval kapcsolatban ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy míg a brüsszeli korrupciós botrány okán Manon Aubry egy független vizsgálóbizottság felállítását sürgeti, tavaly decemberben azok között volt, akik nemmel szavaztak az összes EP képviselő teljes átláthatóságáról szóló módosítási javaslatra.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

attac, extreme left, flashmob, france, manon aubry, pension reform