A német kormány nem utasítja el a homoszexuálisok megbüntetését, ha a saját érdekeit kell néznie

A német kormány nem utasítja el a homoszexuálisok megbüntetését, ha a saját érdekeit kell néznie

Németország minél hamarabb meg akarja szüntetni az orosz energiahordozók importálását, így akarja megbüntetni Oroszországot. A kormány – amely a melegjogok leghangosabb szószólója – ehelyett Katartól fog vásárolni, ahol nagyon súlyos bűnnek számít, ha valaki homoszexuális.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. MÁJUS 24. 10:24

Az orosz-ukrán invázióra adott válaszként a Nyugat egységesen fel kíván lépni Oroszország ellen és szankciók egész sorával próbálja elrettenteni Vlagyimir Putyin elnököt. Több nyugati ország is betiltaná az orosz energiahordozókat, az EU-ban pedig leghangosabban Németország követeli az embargót – annak ellenére, hogy az Olaf Scholz kancellár vezette nagyhatalom jelentős mértékben függ a gáz-és kőolajimporttól. Éppen ezért ideiglenesen kénytelen más országoktól földgázt és kőolajat vásárolni. Az egyik ilyen ország Katar lesz, ahonnan 2024-től érkezhet energiahordozó.

Ekkor még csak a Texas állambeli Golden Pass LNG-terminálról indulhatnak el a gázszállítások Németországba, a közvetlen katari földgázszállítás legkorábban 2026-ban vagy 2027-ben indulhat meg. Németország nemrég döntött úgy, hogy négy tengeri terminált lízingel az importált LNG visszagázosítására, ami mintegy 3 milliárd euróba kerülhet. A katari üzlet ugyanakkor sokkal több mint érdekes annak fényében, hogy az arab országban illegális a homoszexualitás.

Katarban ugyanis az 1994-ben életbe lépett büntetőtörvény értelmében, ha nős férfiak fekszenek le más férfival, úgy halálbüntetést érdemelnek. Nőtlen férfiak esetében pedig a büntetés 1 év, nők esetében 7 év börtön.

Mindez aligha lehetne elfogadható egy olyan államnak, mint Németország, ahol a belügyminiszter a melegjogok legnagyobb szószólója. Ahogy arról a V4NA korábban beszámolt, a német kormányt sokkal jobban érdeklik az LMBTQ emberek jogai, mint a rekordmagas infláció, vagy a tömeges illegális bevándorlás, valamint annak következményei. Nancy Faeser belügyminiszter ehelyett égetően sürgősnek találta nemrég, hogy az LMBTQ mozgalom törekvéseinek érvényt szerezzen, például jóváhagyta a szivárványzászló kitűzését a szövetségi kormány épületei előtt.

Németország élen jár az LMBTQ mozgalom támogatásában, olyannyira hogy a kormány külön megbízottat nevezett ki Sven Lehmann személyében, aki a queer emberek ügyeiért és jogaiért felel. A szexuális és nemi sokszínűség elfogadásáért felelős szövetségi kormánybiztos egy terjedelmes interjúban mondta el a céljait, amelyek között szerepel például az, hogy szinte teljesen eltöröljék a nemváltoztatás feltételeit. Lehmann nemrég egy másik interjúban arról beszélt, hogy „a kinevezése egy igazi forradalom, amire azért volt nagy szükség, mert Németország jócskán elmarad az LMBTQ-emberek jogaiért folytatott harcban”. De a német kormány a nemzetközi színtéren is élesen bírálja azokat az országokat, amelyek nem követik az újfajta gender-ideológiát.

Ennek a küzdelemnek ugyanakkor a jelek szerint nincsen jelentősége akkor, amikor Katarból kell földgázt vásárolni. Ha az érdekei úgy kívánják, akkor még az agresszió és az elnyomás ellen fellépő német kormány is elnézi a homoszexuálisok megbüntetését és jelentős pénzösszegekkel gazdagítja Katart az energiahordozóért cserébe.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

germany, illegal, lgbt community, quatar