Joe Biden újraválasztásától féltik a pénztárcájukat az amerikaiak

Egy nemrégiben publikált közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak mindössze 18 százaléka gondolja úgy, hogy anyagilag jól járna Joe Biden újraválasztásával.

NAGYVILÁG 2023. NOVEMBER 8. 07:54

Az amerikaiak kevesebb mint negyede gondolja úgy, hogy anyagilag jobban járna, ha Joe Biden elnök megnyerné a közelgő elnökválasztást – derült ki a CBS News és a YouGov közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a választópolgárok többsége negatívan gondolkodik Biden gazdaságpolitikai intézkedéseiről.

A megkérdezettek mindössze 18 százaléka szerint Biden esetleges második ciklusa anyagilag előnyös lenne számukra, míg az amerikaiak 48 százaléka szerint az anyagi helyzetük tovább romlana. 34 százalékuk úgy gondolja, hogy az elnökválasztás kimenetele nem változtatna az anyagi helyzetükön.

Ezzel szemben az amerikaiak 45 százaléka szerint pénzügyileg jobban járnának, ha Donald Trump nyerné a 2024-es választást.

Az amerikaiak szerint az ország gazdasága 2024-ben sem fog erősen teljesíteni. A megkérdezetteknek mindössze a 19 százaléka vár gazdasági fellendülést, míg 59 százalék további esésre számít.

A felmérésből az is kiderült, hogy sok választó úgy látja, hogy Joe Biden politikája a gazdag amerikaiaknak kedvez, nem pedig az átlag választópolgároknak.

Az amerikaiak 80 százaléka ugyanis úgy véli, hogy Biden Amerikájában a gazdagok előnyben részesülnek a közép- és munkásosztálybeliekkel szemben. Mindössze 14 százalék vélekedett úgy, hogy a közép- és munkásosztály Biden vezetése alatt ugyanolyan elbánásban részesül, mint a gazdagok.

NAGYVILÁG

Címkék:

donald trump, george soros, migration, united states of america