A zsidók majmok és disznók utódai – mondja a radikális imám

Etnikai csoportok elleni uszítással vádolnak egy szélsőséges imámot, aki a prédikációja során azt mondta, hogy a zsidók a disznók és a majmok utódai.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 19. 16:04

2020 októberében Basem Mahmoud imám keresztényellenes és antiszemita prédikációt tartott a malmői mecsetében. Azzal vádolta a keresztényeket, a zsidókat, és a rendőrséget, hogy a zsinagógában összeesküvést szőttek a muszlimok ellen.

Az imám egy nagy csatáról is beszélt, amelynek a végén minden más vallású embert arra kényszerítenek, hogy alávesse magát a muszlimoknak, majd Allahhoz imádkozott, hogy a muszlim isten legyőzze vagy elpusztítsa a keresztényeket és a zsidókat.

„Minden időkben ugyanazok az álnok gazemberek állnak az igazak útjába. Mindenki tudja, hogy a nyugati országokat zsidók irányítják. A zsidók az uralkodóik. A zsidók a disznók és a majmok utódai. Ellenségesek a muszlimokkal szemben, de az iszlámmal szemben tehetetlenek lesznek”

– mondta az imám, aki a rendőrségi kihallgatáson tagadta, hogy bármi rosszat tett volna. Azt állítja, hogy ő csak a Korán egy részletét idézte, amely arról szólt, hogy Allah majmokká és disznókká változtatja azokat az embereket, akik nem hisznek benne. Azt is mondta, hogy „nem tudja megváltoztatni a vallását a zsidók kedvéért”.

Basem Mahmoud nem először kerül reflektorfénybe a szélsőséges nézetei miatt. Korábban védelmébe vette a Samuel Paty francia tanárt brutálisan meggyilkoló muszlim férfit is.

„Egy vallását szerető ember dühbe gurul, és késsel lemészárolja a tanárt mert az tisztátalan, és a csatorna az egyetlen hely, amit megérdemel”

– kommentálta a brutális gyilkosságot az imám.

Egy másik prédikációjában a svédországi szociális szolgálatokat és iskolákat támadta, azt állítva, hogy az országban a muszlimok át fogják venni a hatalmat.

„Svédország a miénk. A miénk, akár tetszik nekik, akár nem. Tíz-tizenöt év múlva a miénk lesz”

– mondta az imám egy prédikációjában.

NAGYVILÁG

Címkék:

antisemitism, Islam, migration, sweden