Abortuszversenyt hirdettek egy életpárti törvény életbe lépése előtt

Az új, életpárti törvény életbe lépése előtt egy abortuszklinikán a lehető legtöbb abortuszt akarták elvégezni, ezért versenyt hirdettek.

NAGYVILÁG 2021. SZEPTEMBER 4. 09:33

A Fort Worth-i Whole Woman’s Health hirdette a versenyt, aminek keretében a lehető legtöbb abortuszt akarták elvégezni, mielőtt életbe lép az új, életpárti abortusz-törvény Texas államban, az Egyesült Államokban.


A „verseny” ellen felszólalva tüntetők gyűltek össze az épületnél, akik hangosan kiabáltak és imádkoztak. Ezen kívül arra is felhívták a figyelmet, hogy a klinika túlságosan megtelt, ezért be kell fejezni az „eseményt”. A rendőrségnek és a tűzoltóknak is a helyszínre kellett sietnie, hogy ellenőrizzék, valóban kapacitásproblémák merültek-e fel a klinikán.


Végül a klinikán 17 óra alatt 67 abortuszt sikerült véghez vinni, mielőtt életbe lépett az új texasi törvény, aminek értelmében a magzatokat nem lehet elvetetni, ha már elkezdett verni a szívük.

Az új texasi abortusztörvénnyel kapcsolatban egy sajtótájékoztató alkalmával megkérdezték az amerikai elnöktől, hogy mit üzen az ott élő nőknek, illetve szövetségi szinten mit tesznek az abortuszjogok védelme érdekében.


Válaszában Joe Biden úgy fogalmazott, hogy „a tisztánlátás végett, tisztelem azokat az embereket, akik úgy gondolják, hogy az élet a fogantatás pillanatában kezdődik. Nem értek velük egyet, de tisztelem őket.”

Biden azonban ezzel a kijelentésével ismét ellentmondásba keveredett. 2015-ben egy interjúban ugyanis arról beszélt, hogy „kész vagyok elfogadni, hogy az élet a fogantatás pillanatában kezdődik”.

NAGYVILÁG

Címkék:

abortion, abortion law, joe biden