Allahot dicsőítve őrjöngött és megpróbált a pilótafülkébe betörni egy nő egy brit repülőjáraton

Egy háromgyermekes hős apa megfékezte azt a nőt, aki alsóneműre vetkőzött és meztelenül szaladgált egy Manchesterbe tartó repülőgépen, majd kétszer is megpróbálta megrohamozni a pilótafülkét, miközben azt kiabálta: "Allahu Akbar".

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 14. 15:24

Az eset néhány napja történt, de csak most került nyilvánosságra. A repülőjárat a ciprusi Larnaca városából Manchesterbe tartott, amikor az egyik utas hirtelen felállt a helyéről, félmeztelenre vetkőzött és őrjöngeni kezdett, miközben Allahot dicsőítette és többször is megpróbált bejutni a pilótafülkébe – számol be a Daily Mail.

A nő látszólag arra utalgatott, hogy robbanóanyag van nála a fedélzeten és azt is megkérdezte a vele lévő gyerekektől, hogy készen állnak-e a halálra. Azt is elmondta a rémült utasoknak és a személyzetnek, hogy szülei az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai.

A nőt csak egy háromgyermekes apuka merte leteríteni a földre, aki a családjával utazott haza. A 35 éves Phillip O’Brien először megkérdezte a személyzettől, hogy miért nem próbálják megállítani az őrjöngő nőt, mire azt a választ kapta, hogy nem képesek rá. A férfi ekkor úgy döntött, hogy ártalmatlanná teszi a nőt. A pilóta ezután kényszerleszállást hajtott végre Párizsban.

A férfi a sajtónak azt mondta, hogy megkérdezte a nőtől, miért tette amit tett. A nő azt válaszolta: „Ha nem teszem, robbanás lesz, és mindenki meghal”.

A nő elfogásáról egy videó is készült, ami hamar bejárta a közösségi oldalakat.

NAGYVILÁG

Címkék:

attack, flight, islam extremism