Attól tart, hogy Franciaország pár évtizeden belül iszlám köztársasággá válik – videó

Attól tart, hogy Franciaország pár évtizeden belül iszlám köztársasággá válik – videó

A Szociológiai, Gazdaság- és Politikatudományi Intézet vezetője, aki korábban politikusként tevékenykedett, beszédet tartott a Budapesten megrendezett demográfiai csúcstalálkozón, majd találkozott a kormányfővel és a konferencia többi résztvevőjével.

POLITIKA NAGYVILÁG 2021. SZEPTEMBER 24. 13:12

Budapesten járt Marion Maréchal, a legnépszerűbb francia jobboldali politikus, Marine Le Pen unokahúga, aki korábban maga is a Nemzeti Tömörülés nevű francia ellenzéki párt tagja volt, most azonban az ISSEP elnevezésű francia Szociológiai, Gazdaság- és Politikatudományi Intézet vezetője. Maréchal a Budapesten megrendezett demográfiai csúcstalálkozóra érkezett, ahol ő is felszólalt.

Marine Le Pen unokahúga beszédében kiemelte a családoknak a társadalomban betöltött fontos szerepét, elmondása alapján a család a társadalom alapegysége. Mation Maréchak szerint nagyon fontos szerepe a családnak, hogy a fogyasztót termelővé alakítsa át, majd arról beszélt, hogy a társadalom számára hasznos termelő olyan emberi és intellektuális és erkölcsi értékekkel rendelkezik, amelyeket az állam önmaga nem tud megtanítani a számára, a család az, ahol az emberek megtanulnak egymás mellett élni, különböző generációk tagjaiként.

Marion Maréchal ezt követően sokkal aggasztóbb témára váltott, kitért ugyanis az Európában végbemenő demográfiai változásokra, melynek következtében 1960 és 2010 között az európai népesség világviszonylatban 20 százalékról a felére, azaz 10 százalékra csökkent. Franciaország látványos példa erre a változásra, az országban ugyanis már elkezdődött a nagy népességcsere, az ISSEP főigazgatója beszámolt róla, hogy 2018-ban a Franciaországban született gyerekek harmadának legalább az egyik szülője külföldi állampolgár, majd hozzátette, hogy ezeknél a családoknál a harmadik illetve negyedik generáció már nem számít bevándorlónak. Jelenleg Franciaországban a külföldi származású nők szülési aránya 2,73, ellenben a francia nők 1,9 százalékos arányával. Marion Marécal kiemelte, hogy ha ez a tendencia ilyen ütemben folytatódik és ha az állam nem támogatja a francia családokat, akkor nem kizárt, hogy 50-60 év múlva Franciaországból iszlám köztársaság lesz. Marion Maréchal aggódik az identitásbeli, kulturális és civilizációs változások miatt, amelyek ennek a folyamatnak a velejárói lehetnek, mivel ma a Franciaországba érkező bevándorlók többsége valamelyik észak-afrikai muszlim országból érkezik.

Marine Le Pen unokahúga a konferenciát követően részt vett azon a megbeszélésen, amelyet a csúcstalálkozó felszólalóinak részvételével tartott Orbán Viktor magyar miniszterelnök, innen a kormányfő és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter társaságában távozott.

A találkozóról Marion Maréchal is beszámolt, a Twitteren azt írta, hogy Novák Katalin miniszterrel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel is volt alkalma beszélgetni és néhány közös képet is közzétett a közösségi oldalon.