Az abortusz jó, mert a férfiak megúszhatják a tartásdíj fizetését – érvel a színésznő

Az abortusz a férfiak szempontjából is jó dolog, mert általa megúszható a tartásdíjfizetés és az „élethosszig tartó apaság” is – hirdeti az Egyesült Államokban élő angol színésznő.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 8. 12:20

Abortuszra buzdít Jameela Jamil színésznő-aktivista. Szerinte a férfiaknak is harcolniuk kellene az abortuszért annak érdekében, hogy ne váljanak apává, és hogy megússzák az „élethosszig tartó apaságot”, valamint a tartásdíj fizetését.

„Nem úszhatod meg az élethosszig tartó apaságot és a gyerektartás fizetését, akkor sem, ha még tinédzser vagy, csak mert elszakadt az óvszer?” – írja Jamil az Instagramon, aki felidézi: megkönnyebbültek és hálásak voltak az abortuszért azok a férfi ismerősei, akik egyéjszakás kalandjaik során teherbe ejtették „barátnőjüket”.

A texasi szívdobbanás-törvény – melynek lényege, hogy a magzati szívhang megjelenésétől kezdve tilos a művi abortusz – elfogadása után kijelentette: undorítónak tartja azt. Beszélt arról is, hogy volt már abortusza, ami „megmentette az életét”, és egy percig sem bánta meg, hogy elvetette a gyerekét. „Csak mély megkönnyebbülést és hálát éreztem azért, hogy egy olyan országban élek, amely elérhetővé és biztonságossá teszi az abortuszt. (…) Egyszerűen csak EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST kaptam. Mert az abortusz ez” – részletezte érzéseit a színésznő.

Jamil megnyilvánult azután is, hogy Elon Musk megvásárolta a Twittert: gyűlöletcselekménynek nevezte azt. Szerinte Musk irányítása alatt „ez a pokoli platform elnyeri a törvénytelen gyűlölet, bigottság és nőgyűlölet végső formáját”.