Az állatok rituális legyilkolását engedélyezte a városi tanács

A városi tanács megszavazta, hogy mostantól a lakóingatlanokban szabadon fel lehet áldozni állatokat. A döntést egy tisztán muszlimokból álló testület hozta meg.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 13. 14:03

A Michigan államban található Hamtramck város tanácsa nemrég engedélyezte az állatok vallási célú feláldozását lakóingatlanokban, ami a muszlim ünnepeken hagyománynak számít. A tanács egyébként kivétel nélkül muszlimokból áll és arra hivatkoztak a tanácsosok, hogy Hamtramckban él az egyik legnagyobb muszlim lakosság az Egyesült Államokban.

A voksoláson először szavazategyenlőség állt fenn, végül Amer Ghalib polgármester döntött, aki engedélyezte az állatok vallási célú feláldozását otthon. A lakosoknak értesíteniük kell a várost, mielőtt rituálisan meggyilkolnak és kivéreztetnek egy állatot.

„Ha valaki ezt akarja csinálni, joga van a gyakorlatához” – mondta Mohammed Hassan tanácsos és ideiglenes polgármester Mohammed Hassan.

A rendeletmódosítást ellenző állatvédők szerint ez még több állatkínzáshoz és higiéniai problémához vezet, és attól tartanak, hogy a nem muszlim lakosokban, például a gyerekekben súlyos traumát fog okozni, ha azt látják, hogy a hátsó kertben különböző állatok torkát vágják el.

A támogatók szerint ugyanakkor az új rendelet összhangban van az állami és szövetségi törvényekkel, amelyek védik a vallási szabadságjogokat.

Amanda Jaczkowski, a városi tanács egyik tagja, korábban ellenezte, hogy szabadon meggyilkolhassák az állatokat, a szavazáson azonban már másképp döntött, elmondása szerint azért, mert nem akarta megkockáztatni, hogy a várost bepereljék vallási szabadságjogok megsértése miatt.

NAGYVILÁG

Címkék:

Islam, muslim, protection of animals, united states of america