Lassan már a szemezés is tilos lesz

A nagyváros egyik klubjában betiltják az engedély nélküli bámészkodást. A szórakozóhely új házirendje szerint ugyanis most már ahhoz is engedélyt kell majd kérnie, ha valaki meg akar nézni egy szép nőt vagy férfit.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 1. 11:20

Egy ausztrál szórakozóhely közölte, hogy a házirend új szabályzata értelmében ki fogják dobni azokat az embereket, akiket azon kapnak, hogy valakit az illető beleegyezése nélkül bámulnak.

A sydney-i Club 77 a zaklatással kapcsolatos, frissített zéró tolerancia politikájába vette fel az idegenek „bámulását”. A szórakozóhely az Instagram-fiókján tette közzé az új szabályokat, mondván, hogy „a klub nem az a hely, ahová akkor érdemes jönni, ha az egyetlen célod valaki felszedése”.

„Éjszakai klubként arra bátorítunk titeket, hogy interakcióba lépjetek idegenekkel, azonban minden kapcsolatfelvételnek szóbeli beleegyezéssel KELL kezdődnie. Ez akkor is érvényes, ha például távolról bámulsz valakit”- áll a közleményben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Club 77 (@club77sydney) által megosztott bejegyzés

A klub kijelölt biztonsági tiszteket fog alkalmazni, akik rózsaszín mellényt viselnek majd, hogy kezeljék a panaszokat és az aggályokat.

„Ha olyan viselkedésről kapunk bejelentést, amely miatt valaki kényelmetlenül érzi magát, a bejelentett személyt eltávolítjuk a helyszínről, és hívjuk a rendőrséget” – teszik hozzá.

A Club 77 a posztban azt kéri, hogy a látogatók jelezzenek vissza, és mondják el az új szabályzattal kapcsolatos véleményüket. Ennek e kérésnek a felhasználók gyorsan eleget is tettek, a kommentszekció pedig megtelt a szabályokat leszóló megjegyzésekkel.

Az egyik kommentelő csak annyit írt, hogy „RIP a társadalmi interakcióknak, most már nem szabad az emberekre nézni”.

„Soha nem volt még ilyen találó a go woke, go broke mondat” – írta egy másik hozzászóló.

„Meg kellett győződnöm róla, hogy ez nem kamu” – viccelődött a poszton egy másik személy.

„Nem kell előbb megbámulni valakit ahhoz, hogy lássuk, hogy bámul?” – tette fel a kérdést a felhasználó, rámutatva az új irányelvek egyik lehetséges hibájára.

A Club 77 azt válaszolta, hogy a szabályokkal igyekszik biztonságos teret biztosítani a klublátogatóknak, és elkötelezett a beleegyezés kultúrájának kialakítása és ápolása mellett.

NAGYVILÁG

Címkék:

australia, gender ideology, wokeism