Bevándorló hátterű férje gyilkolta meg a nőt, akinek feldarabolt holttestét egy közparkban találták meg – videó

A meggyilkolt nő holttestének azonosítását követően kiderült, hogy a férj napokat várt felesége eltűnésének bejelentésével, majd kihallgatás közben ellentmondásba keveredett. A férfit őrizetbe vették, ezt követően vallotta be, hogy ő ölte meg feleségét. Az észak-afrikai származású család a Párizstól északra lévő, muszlimok által sűrűn lakott Seine-Saint-Denis megyében élt.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 28. 16:19

Egyre több részlet lát napvilágot azzal a megdöbbentő gyilkossággal kapcsolatban, ami február közepén történt a francia fővárosban. Amint arról hírügynökségünk beszámolt, február 13-án, hétfőn az önkormányzat munkatársai egy megcsonkított női holttestet találtak Párizs északi részén, a 19. kerületében lévő Parc des Buttes Chaumont nevű közparkban. A területet lezárták, majd átkutatták, ekkor további testrészek is előkerültek, többek között az áldozat feje is. A Paris-Normandie nevű regionális napilap értesülései szerint a meggyilkolt nő azonosítására az ujjlenyomat vizsgálatot követően került sor. Az áldozat, bizonyos Assia B. egy 46 éves algériai származású nő, aki férjével és három gyerekével a muszlimok által sűrűn lakott Seine-Saint-Denis megyében, Motreuil városában élt, a BFMTV úgy tudja, hogy a gyerekek 8, 14 és 17 évesek.

A helyi lap arról is beszámolt, hogy a nő eltűnését férje február 6-án jelentette a hatóságoknak, a rendőrségi kihallgatáson azonban ellentmondásokba keveredett, mivel azt mondta, hogy a felesége január 30-ról 31-re virradó éjjel ment el otthonukból, ám a biztonsági kamerák felvételei ezt az állítást nem támasztották alá. A rendőröknek az is gyanús lett, hogy a férfi, Youcef M. egy hetet várt az eset bejelentésével.

A rendőrök házkutatást tartottak a pár otthonában, mely során több mobiltelefont és számítógépet is lefoglaltak.

A France Info számolt be róla, hogy mind a meggyilkolt nő, mind a férje munkanélküli volt. A férj, miután kiderült, hogy a parkban talált feldarabolt holttest a feleségéé, nyilatkozott az Rtl-nek, elmondása alapján nem tudott róla, hogy az asszonynak lett volna haragosa, elképzelni sem tudta, hogy ki árthatott neki.

A Le Figaro cikkéből kiderül, hogy végül február 23-án őrizetbe vették a meggyilkolt nő férjét, gyilkosság és holttest elrejtése miatt indított bírósági eljárás keretében, az ellentmondásos vallomásaiba belezavarodott férfi végül beismerte a gyilkosságot. A lapok nem fejtették ki, hogy honnan származik a férfi, az ugyanakkor a nevéből adódóan bizonyos, hogy külföldi családból származik.

NAGYVILÁG

Címkék:

algerian, dismembered corpse, france, murdered woman, paris