Bogárevésre tanítják a gyerekeket az iskolában

Bogárevésre tanítják a gyerekeket az iskolában

Újabb helyen bukkantak fel a rovarok az emberek étrendjében. Az állam egyik iskolájában a gyerekeket egy iskolai program keretében arra tanították, hogy egyenek rovarokat, ezzel megmentve a bolygót, és megvédve a környezetet a "gyilkos" tehenektől.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 22. 11:02

Az egyik Utah állambeli középiskolában nemrég rovarokat adtak enni a hatodik osztályos diákoknak az éghajlatváltozásról szóló feladat részeként, azt állítva, hogy ezzel megmentik a környezetet a tehenektől, amelyek megölik a bolygót. Az egyik diák édesanyja Amanda Wright elmondta, hogy szerinte a gyerekeket indoktrinálták.

A klímaváltozással kapcsolatos feladat ugyanis arra utasította a hatodikosokat, hogy írjanak egy, a rovarevést támogató esszét. Az egyetlen elfogadható válasz az volt, hogy az embereknek rovarokat kellene enniük a tehenek helyett, amelyek a metángázzal elpusztítják az ózonréteget.

Azonban nem csak az Egyesült Államokban ösztönzik bogárevésre a gyerekeket. Egy tavalyi hollandiai projekt keretében a hús alternatíváinak fogyasztására ösztönözték az embereket, ennek jegyében pedig iskolás gyerekeket lisztférgekkel etettek. Egy erről szóló videóban azt látni, ahogy az iskolában lisztkukacokat és különböző férgeket osztogatnak 10-12 éves diákoknak Zwolle városában. A bogárevő kampány kimondott célja, hogy viselkedésbeli változásokat idézzen elő a gyerekekben és segítse őket a fenntartható élelmiszerek elfogadásában.

Miközben a gyerekeket az iskolában a bogárevésre ösztönzik, a kormány nyílt konfliktusba került az ország gazdáival és az ország egyes részein a nitrogénkibocsátás masszív korlátozását követeli a vállalkozásoktól. A hatóságok végső soron azt követelik, hogy a gazdák egyes területeken akár 95 százalékkal is csökkentsék a kibocsátást.

E célok elérése érdekében a kormány jelezte, hogy kész lefoglalni akár hatszáz olyan gazdaságot is, amelyekről úgy ítélik meg, hogy a legtöbb nitrogént bocsátják ki.

Azonban számos nemzetközi szervezet is propagálja a rovarevést. Amint arról már a V4NA is beszámolt, 8,68 millió eurós támogatást biztosított az Európai Unió a Sustainable Insect CHAIN (SUSINCHAIN) nevű programra, melynek célja, hogy a rovarok felhasználásával újszerű fehérjeforrásokat használjanak fel Európában mind a takarmányozás, mind az emberi élelmiszer területén. A projekt különböző intézkedéseken keresztül biztosítaná, hogy 2025-re az állati fehérjéket 20 százalékban rovarfehérjével helyettesítsék az emberi táplálkozásban és 10 százalékban az állati takarmányokban.

NAGYVILÁG

Címkék:

European Union, insect, netherland, united states of america