Csaknem kétmillió migráns lépte át a határt, rengeteg köztük az elítélt bűnöző

A 2022-es pénzügyi év kezdete óta majdnem kétmillió illegális bevándorló lépett át a déli határokon, a migránsok között pedig egyre több erőszakos bűnöző lehet, akiket a dél-amerikai börtönökből engedtek szabadon.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 22. 08:56

Az Egyesült Államok kilenc délnyugati határszakaszán állomásozó határőrök a 2022-es pénzügyi évben eddig 1 997 769 migránst tartóztattak fel – derül ki egy nemrég közzétett jelentésből. „A venezuelai, nicaraguai és kubai kommunista rezsimek bukása új migrációs hullámot indított el, ennek is köszönhető az Egyesült Államok délnyugati határán a határátlépők számának közelmúltbeli növekedése – jelentette ki Chris Magnus, az Egyesült Államok határvédelmének (CBP) biztosa egy írásos nyilatkozatban.

A CBP tisztviselői arról számoltak be, hogy 175 százalékkal nőtt a Venezuelából, Kubából és Nicaraguából érkező elfogott migránsok száma. A három országból származók számát 55 333-ra tették. Mexikóból, Guatemalából, Hondurasból és El Salvadorból 56 979 elfogott migráns származik a jelentések szerint.

A venezuelai migránsok számának növekedéséről szóló híreket a Belbiztonsági Minisztérium egyik jelentése is megerősítette, amiből az is kiderült, hogy a venezuelai hatóságok rabokat engednek ki a börtönökből, akik könnyen elvegyülnek a venezuelai migránsok között, így rengeteg erőszakos bűnöző jut át az Egyesült Államok határain.

A hírszerzés ugyanakkor azt nem tudja egyértelműen meghatározni, hogy ezek a bűnözők csoportosan, vagy egyedül érkeznek az országba. A fent említett közel kétmillió migráns egyébként 20 százalékos növekedést jelent a 2021-es teljes évhez képest.

NAGYVILÁG

Címkék:

border, migration, united states of america