Családon belüli erőszakkal gyanúsítják a francia miniszter fiát

Őrizetbe vették Éric Dupond-Moretti francia igazságügy-miniszter fiát, aki ellen családon belül elkövetett erőszak gyanúja a vád. A politikus is megszólalt a történtekkel kapcsolatban, miniszterként elítéli az erőszakot, de azt kéri, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. JANUÁR 30. 11:19

Vizsgálatot rendeltek el Éric Dupond-Moretti francia igazságügy-miniszter fia ellen, a hírről elsőként a BFMTV számolt be.

A BFMTV értesülései szerint a vád Raphaël Dupond-Moretti ellen családon belüli erőszak gyanúja. A 30 éves férfi egyik szomszédja január 26-án, csütörtökön értesítette a rendőrséget, miután erőszakra utaló hangokat hallott a pár otthona felől. A rendőrök kiérkezésekor a gyanúsított már elhagyta a helyszínt, a felesége pedig a szomszédoknál keresett menedéket. Az asszony arról számolt be a hatóságoknak, hogy a miniszter fia többször is megütötte és megrugdosta, ezt követően Raphaël Dupond-Moretti önként jelentkezett az olasz határ közelében lévő Courchevel nevű település kapitányságán. A férfit azonnal őrizetbe vették, majd kihallgatását követően bírósági felügyelet alá helyezték és szabadon engedték, ügyében az albertville-i ügyészség indított nyomozást.

Maga a miniszter is megszólalt a történtekkel kapcsolatban, elmondása alapján apaként megdöbbent a történteken, kiemelve, hogy az erőszak minden formája tűrhetetlen. A politikus kihangsúlyozta, hogy miniszterként mindig is fellépett a nők elleni erőszak ellen, és annak érdekében, hogy meghallják őket. Dupond-Moretti állampolgárként arra kéri a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a magán életét, hozzátéve, hogy mostantól az igazságszolgáltatáson a sor, hogy tegye a dolgát.

 

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

domestic violence, eric dupond-moretti's son, france, indicted