Drogbotrányba keveredett a baloldali képviselő – videó

Drogbotrányba keveredett a baloldali képviselő – videó

A felvétel nyilvánosságra kerülését követően kínos magyarázkodásba kezdett a politikus, elmondása alapján az eset évekkel ezelőtt készült és nem kokaint, hanem porrá zúzott tablettát szívott fel az orrába.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. JÚNIUS 8. 14:31

Felettébb kínos felvétel került nyilvánosságra a francia baloldali koalíció (Nupes) egyik képviselőjelöltjéről, a videón ugyanis az látható, amint a zöldpárti politikus, az ország déli részén lévő Aveyron megye 1-es számú választókörzetének parlamenti képviselőjelöltje, Léon Thébault fehér port szív fel egy buliban a kézfejéről, majd az orrát törölgeti.

A felvételt a jobboldali Éric Zemmour Reconquête nevű pártjának tagja, Damine Rieu tette közzé a Twitteren, ironikusan azt firtatva, hogy vajon valóban a fent említett politikus látható-e a mindössze pár másodperces videón.

Időközben megszólalt a történtekkel kapcsolatban a mindössze 21 esztendős zöldpárti képviselőjelölt is, aki a Centre Presse Aveyron megyei lapnak elismerte, hogy valóban ő látható a felvételen és kínos magyarázkodásba kezdett. Állítása szerint a szóban forgó videó évekkel ezelőtt készült, amikor elsős gimnazista volt. Arról is beszámolt, hogy a feltételezéssel ellentétben nem kábítószert, hanem porrá tört paracetamol tartalmú gyógyszert, Doliprane-t szippantott fel. Elmondása alapján az eset egy baráti körben tartott buliban történt, hozzátéve, hogy olyan hülyeségről van szó, amit az ember kamaszként elkövet.

Az esetről beszámoló BFMTV nevű lap úgy véli, hogy a fiatal politikus kampányát jelentősen visszavetheti a nyilvánosságra hozott felvétel, ám Léon Thábault nem szakította meg a kampányát a vasárnap tartandó parlamenti választások előtt pár nappal. Június 7-én 20 órakor az Aveyron megyében lévő Salles-la-Source nevű településen tartott lakossági találkozót, ahol alkoholos italokkal várták a résztvevőket.

Nagy visszhangot keltett a videófelvétel a közösségi oldalakon is, sokan nem hitték el a fiatal politikus magyarázkodását, Arnaud Le Page republikánus politikus azt írta a Twitteren, hogy ez a baloldali koalíció igazi arca, hozzátéve, hogy Franciaország ennél jobbat érdemel. Le Page visszautasítja azt, hogy a parlamentben drogosok foglaljanak helyet, majd megadta az ingyenesen hívható segélyvonal számát.

Léon Thébault igencsak aktív a közösségi oldalakon, május végén például büszkén posztolt a Facebookon a Rodez városában megrendezett Pride felvonulásról, ám az őt ért negatív kommentekre egyelőre nem reagált ezen a felületen.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

doliprane, drog, embarrassing video, france, left-wing, nupes