Egy transznemű férfi beszélgethet a gyerekekkel az egyik tévécsatornán

Egy transznemű férfi beszélgethet a gyerekekkel az egyik tévécsatornán

A 10-12 éves gyerekeknek szóló tévéműsorban egy transznemű férfi mesél a fiataloknak a szexuális irányultságokról.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 2. 13:31

A “KiKA chat” egy népszerű német gyermekműsor, amely rengeteg kisgyereket vonz a televíziók elé. A szülők gyakran nem is figyelnek arra, hogy mivel foglalkoznak éppen a beszélgetős műsorban, ami leköti a gyerekeket egy kis időre. A műsor egyik részében azonban váratlan vendég köszöntötte a gyerekeket.

“Ma a transznemű emberekről beszélünk. Egy óra áll a rendelkezésetekre, hogy feltegyétek kérdéseiteket. Reméljük, jól fogjátok érezni magatokat!”

hangzik el a megdöbbentő mondat a tévében. A Junge Freiheit lap szerint a műsor szerkesztői azt használják ki, hogy a gyermekek számára izgalmas, hogy egy olyan fiútól kérdezhetnek, aki korábban lány volt. “Mit jelent a transz?” – ez az egyik első kíváncsi reakció. “A transzneműség azt jelenti, hogy nem azzal a nemmel azonosulsz, amelyhez születésedkor hozzárendeltek. Biológiailag nőnek születtem, de mindig is férfinak vallottam magam.” – hangzik a válasz. A következő kérdező tudni akarta, hogy mit jelent az “azonosított”, mire a transzszexuális elmagyarázza, hogy “mindig is fiúnak érezte magát”.

A német közszolgálati műsorszolgáltatók újra és újra kiemelik a transzszexualitás témáját a gyermekeknek szóló műsorokban, amelyekben a főszereplőket úgy jellemzik, hogy “rossz testben születtek”. Az alábbi videóban a gyerekek Timet ismerhetik meg, aki transznemű.


A ZDF tudatosan építette fel Nick történetét is, amely 2019 óta mutatja meg a világnak a most 18 éves transznemű útját az átalakulás felé. Nick elmesélheti a gyerekeknek, hogy rendszeresen tesztoszteron injekciókat kap, a személyi igazolványában is megváltoztathatta a nemét, de a melleit is amputálhatta és azt is megmutatja, hogyan edz a súlyzókkal, mint egy “átlagos férfi”.

A Junge Freiheit lap azt írja, hogy

a Nick történetét felölelő videók azonban nem említik, hogy a női test a hormonok és a műtétek ellenére mindig női test marad, és hogy az egész folyamat életre szóló, visszafordíthatatlan következményekkel és mellékhatásokkal jár. Az egyik videóban Nick apja még azt is hangsúlyozza, hogy kezdeti aggodalmai alaptalannak bizonyultak, minél többet tanulmányozta a témát. Fia eközben azt mondja, hogy büszke egyre mélyülő hangjára és arra, hogy már elkezdett nőni a férfias arcszőrzete.

NAGYVILÁG

Címkék:

children, germany, transgender