Egyre több rendőrt ölnek meg az országban

A statisztikai adatok szerint 2021-hez képest 14 százalékkal több rendfenntartót öltek meg idén.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 4. 14:01

Az amerikai rendfenntartók számára egyre nagyobb veszélyt jelent, hogy munka közben megsérülnek vagy meghalnak, miután az utóbbi években több száz rendőrtisztet öltek meg. A National Fraternal Order of Police új jelentéséből kiderült, hogy idén július 31-ig 210 rendőrtisztet lőttek meg szolgálat közben, és 39 ember hunyt el a támadásokban.

A testvéri szervezet – amely felesküdt rendfenntartókból áll – azt közöte, hogy a támadások száma 14 százalékkal nőtt tavalyhoz képest, és 12 százalékkal 2020-hoz képest. A jelentés szerint Texasban lőtték le a legtöbb rendőrt, a második helyen pedig Arizona áll, ott 18 rendfenntartó hunyt el a szolgálat közben.

“A rendőrök folyamatosan ki vannak téve az életveszélyes támadásoknak, ezért mindig ébernek kell lenniük és a legmagasabb szintű helyzetfelismerést kell rendelkezniük” – áll a jelentésben, amiben kifejtették, hogy az utóbbi években egyre nagyobb az ellenségesség a rendfenntartókkal szemben. Legutóbb egy 24 éves rendőrtisztet öltek meg, akit egy közúti ellenőrzés során egy erőszakos bűnöző gyilkolt meg. A Fox News beszámolója szerint hajnali 2 óra körül a fiatal rendőr megállította a gyanúsított autóját aki kiszállt az autóból majd lelőtte a rendőrt, végül elmenekült a helyszínről.

Doug Carter főfelügyelő az esettel kapcsolatban feltette a kérdést:

“Mikor lesz ennek vége? Bárcsak tudnám a választ. Ez a fiatalember öt évig szolgálta ezt az országot a hadsereg kötelékében, majdnem egy éve pedig úgy döntött, hogy visszajön, és egy helyi közösséget szolgál”.

– tette hozzá.

NAGYVILÁG

Címkék:

aggression against policemen, united states of america