Elképesztő felvételek: a börtönben buliznak a fogvatartottak

Elképesztő felvételek: a börtönben buliznak a fogvatartottak

A nyilvánosságra került videó szerint többek között lufikkal, alkohollal, filmnézéssel múlatják az időt a bűnözők.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 1. 09:08

Héliumos lufik, alkohol, ételrendelés, filmezés – minden házibuli alapvető kelléke. Svédországban úgy tűnik, hogy ez a börtönökben is így van. Legalábbis ez derül ki abból a videóból, amit a napokban hozott nyilvánosságra a Samnytt svéd portál. A felvételek egy büntetés-végrehajtási intézményben készülhettek, erre lehet következtetni a videón látható ágyneműhuzatokon valamint egy törölközőn szereplő feliratból.

A felvételeken jól látszik, hogy az intézmény lakói hélium segítségével lufikat fújnak, egy asztalt körbeülve alkoholt isznak, valamint pizzát és kebabot esznek, saját tévéjükön pedig filmet néznek.

A felvételek július elején jelentek meg a közösségi médiában, az azonban nem világos, hogy melyik intézményben készülhettek.

Svédországban egyébként a börtönök rendkívül túlzsúfoltak, ami miatt az elmúlt időszakban két új létesítmény építésébe is belekezdtek a hatóságok. A tervek szerint 2021 és 2030 között a férőhelyek számát 50 százalékkal fogják növelni. A cél az, hogy nyolc éven belül Svédországban közel 7000 férőhely legyen a börtönökben. A svéd igazságügyi miniszter szerint mindez kedvező, hiszen az intézmények építésével több száz új munkahelyet teremtenek.

„A börtönszolgálat tovább növekszik. Új börtönök épülnek Norrköpingben és Värnamóban. Ez összesen 400 börtönhelyet és több száz új munkahelyet jelent”

– jelentette ki Morgan Johansson igazságügyi miniszter .

Sokan kritizálják ugyanakkor Johansson kijelentéseit, azzal érvelve, hogy a bűnözők számának növekedése nem jelent előnyt a társadalom számára.

NAGYVILÁG

Címkék:

migration, party, prison, sweden