Erőszakos zaklatóval készített reklámot a hadsereg

Már az első napon le kellett állítani egy több millió dollárból megvalósuló hirdetést, ami a fegyveres erőket népszerűsítette, mert a narrátorként közreműködő, és főszereplő afroamerikai férfit letartóztatták testi sértés, fojtogatás és zaklatás miatt.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 29. 14:35

A hadsereg tisztviselői közölték, hogy egy nap után felfüggesztik az új, több millió dolláros reklámkampányukat, miután a főszereplő színészt letartóztatták. Jonathan Majorst, aki a „Be All You Can Be” reklámok első hullámában a képernyőn lévő narrátort alakítja, testi sértés, fojtogatás és zaklatás gyanújával tartóztatta le a New York-i rendőrség.

Az ügyben nyilatkozó rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a rendfenntartók nem sokkal 11 óra után egy segélyhívás érkezett egy lakásból, ahol Majorsra és egy 30 éves nő tartózkodott. Amikor a helyszínre értek, a nőnek sérülések voltak a fején és a nyakán. A rendőrök előzetes vizsgálatot végeztek a helyszínen, majd letartóztatták a színészt. Úgy vélik, családi veszekedésről lehetett szó.

„Az amerikai hadsereg tud Jonathan Majors letartóztatásáról, és aggodalmunkat szeretnénk kifejezni a letartóztatása miatt” – mondta Laura DeFrancisco, a hadsereg marketing irodájának szóvivője. A chicagói székhelyű vállalati iroda felügyeli a DDB reklámkonglomerátummal kötött több milliárd dolláros szerződést, amelynek feladata a hadsereg marketingtevékenységének felügyelete és végrehajtása.

A reklámkampány szüneteltetésének pénzügyi hatásai ugyan egyenlőre nem világosak, az azonban biztos, hogy a hadsereg több millió dollárt fektetett be a programba, amely mindössze egy napig népszerűsíthette a hadsereget.

Az illetékesek emellett arra sem tudtak válaszolni, hogy fel tudják-e gyorsítani a kampányhoz készülő reklámok második évadját.

NAGYVILÁG

Címkék:

actor, afro american, army, military, united states