Extra helyeket követelnek a túlsúlyos személyek a repülőkön

A testpozitivitást támogató, telt influencer nemrégiben azzal a követeléssel állt elő, miszerint a légitársaságoknak annyi helyet kellene biztosítania a kövér emberek számára, amennyin kényelmesen elférnek.

NAGYVILÁG 2023. ÁPRILIS 18. 10:13

A testpozitivitást hirdető influencer nemrég azt követelte a Szövetségi Légügyi Hatóságtól és a légitársaságoktól, hogy a túlsúlyos utasoknak annyi szabad ülőhelyet biztosítsanak, amennyi a kényelmes repüléshez szükséges.

Jaelynn Chaney, a Vancouverben élő utazási- és életmód influencer azt szeretné, ha a Szövetségi Légügyi Hatóság megvédené a teltebb utazókat, és a turistaosztályon való repülést mindenki számára kényelmessé és elérhetővé tenné.

„Extra méretű utasként a párom és én sajnos diszkriminációt és kényelmetlenséget tapasztaltunk repülés közben’ – írta petíciójában, amelyet szombat délutánig mintegy 4300-an írtak alá.

Hozzátette, „minden plus size utasnak biztosítani kellene egy plusz ingyenes ülőhelyet, vagy akár két-három ülőhelyet is, a méretüktől függően, hogy igényeikhez igazodjanak, és biztosítsák kényelmüket a repülés során”.

@shockingnewsinfowhat #airline #plussize #fat #free #fyp #foryou #foryourpage #jaelynnchaney #influencer #opinions ♬ Rodeo (Remix) – Lah Pat & Flo Milli

Chaney elismeri, hogy a jegyáraknak emelkedniük kellene, ha keresztülvinné az elképzeléseit, és elismeri, hogy a nem túlsúlyos utasoknak is magasabb jegyárakat kellene fizetnie a fejlesztések fedezésére.

„Egy Pascóból Denverbe tartó repülőút során a vőlegényemet gyűlölködő megjegyzésekkel, és rosszalló pillantásokkal illették, sőt, még azt is megtagadták tőle, hogy melléjük üljön, ami felért egy diszkriminációval. Hasonlóképpen, egy másik járaton arra kényszerítettek, hogy csak egy ülést foglaljak el, amelynek mozdíthatatlan kartámaszai fájdalmat és zúzódásokat okoztak nekem” – mondta az influencer.

Az Instagramjára feltöltött videókban dokumentálta Chaney a repüléssel kapcsolatos küzdelmeit, kezdve azzal, hogy nehezen férnek be az ülésekbe, egészen addig, hogy megmutatta, mit mondtak neki egyes utasok, többek között azt kérdezték tőle, hogy két ülést vett-e.

Chaney emellett biztonsági öv hosszabbítókat használ, hogy kényelmesebbé tegye a repülést. Arról nem nyilatkozott, hogy miért nem repül business vagy első osztályon, amelyeken sokkal nagyobb üléseket kínálnak, bár ezek a jegyek jóval drágábbak, mint a turistaosztály.

NAGYVILÁG

Címkék:

airlines, body positivity, inflencer, obesity