Extra szabadság jár a transzneműeknek

Az áruházlánc bejelentette, hogy az LMBTQ mozgalmat követő munkavállalói fizetett szabadságot kapnak arra az időre, amíg nemváltó, vagy azt megerősítő kezeléseken vesznek részt.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 31. 17:47

A Coles ausztrál állami vállalat egy közleményben jelentette be, hogy a helyi LMBTQ közösség támogatásának érdekében a nemváltó, vagy a nemváltást megerősítő kezeléseken áteső munkavállalók akár 10 nap fizetett szabadságra is jogosultak lesznek. David Brewster, a Coles jogi és biztonsági igazgatója és a cég LMBTQ jogokkal foglalkozó bizottságának elnöke szerint ezek a bejelentések fontos lépések egy befogadó és sokszínű világ felé.

„Tudjuk, hogy legalább 900 olyan munkatársunk van, aki transzneműnek vagy nemi szempontból sokszínűnek vallja magát. Megfelelő politikára és oktatásra van szükségünk ezen a területen”

A cég új szabályzatában az is szerepel majd, hogy a vállalat a nemváltáson átesett dolgozókat teljes mellszélességgel támogatja a választott identitásában, az alkalmazottak emellett tetszés szerint öltözködhetnek, vagyis a férfiak női ruhákban is dolgozhatnak, a nők pedig férfi ruhákban. A transzneműek továbbá a nekik megfelelő mosdókat és öltözőket is szabadon használhatják a munkahelyükön. A Coles vállalat bejelentése egy évvel azután történt, hogy a szupermarket riválisa, a Woolworths hasonló intézkedésekről döntött.

A Coles emellett a Pride Cup Australia hivatalos partnerévé is vált, amely a sportban a befogadást és a sokszínűséget támogatja. A KindRED Pride Alapítvány részeként a Pride Cup egy több sportágat felölelő LMBTQ verseny, amelyet 2022-től kezdve minden évben június első hétvégéjén rendeznek meg Orlandóban, az Egyesült Államokban.

NAGYVILÁG

Címkék:

australia, gender ideology, lmbtq community, trans