„Ez nem pusztán rongálás, hanem szentségtörés”

Vandálok teljesen feldúltak egy templomot Olaszországban, lefejezték Szűz Mária szobrát, feltörték az Oltáriszentséget tároló szekrényt, és szétszórták a szentostyát. A püspök szerint a vandálok szándékosan követtek el szentségtörést.

NAGYVILÁG 2021. SZEPTEMBER 6. 16:10

Durva rombolást követtek el ismeretlen vandálok az észak-olasz Reggio Emilia tartomány egy plébániatemplomában. A támadók mindent megpróbáltak elpusztítani, amit csak értek. Lefejezték Szűz Mária szobrát, széttépték a liturgikus könyveket, széttörték és szétdobálták a kelyheket, hívja fel rá a wPolityce.

„Ez nem pusztán rongálás volt, hanem szentségtörés. A vandálok meg akarták szentségteleníteni az Oltáriszentséget. Ez a tett különösen megdöbbentette a helyi közösséget”, mondta el Massimo Camisasca, Reggio Emilia Egyházmegye püspöke, utalva arra, hogy a támadók feltörték az Oltáriszentség őrzésére használatos tabernákulumot is, és szétszórták belőle a felszentelt ostyát, az Oltáriszentséget. A katolikus vallás szerint az Oltáriszentség képében, maga Jézus Krisztus jelenik meg a hívek számára.

A püspök a támadás kapcsán elmondta, hogy bár ez lehet közönséges vandalizmus is, érezhető a keresztények iránti gyűlölet a mai világban, és nem ez az első ilyen eset Olaszországban.

A püspök ma szentmisét mutat be engesztelésül és a támadás elkövetőinek megtéréséért.

Az ügyet a helyi rendőrség vizsgálja.

NAGYVILÁG

Címkék:

attack, christianity, church, italy, profanity