Fehér vállalkozóktól mentes bevásárlóközpontot terveznek a nagyvárosban

A városban egy, a feketék elnyomásával foglalkozó aktivista olyan pláza megnyitását tervezi, amelyben a fekete és színesbőrű vállalkozók elsőbbséget élveznének a helyiségek kiadása során.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 14. 11:29

Egy minneapolisi aktivista, előadó és üzlettulajdonos egy 68 000 négyzetméteres épület megvásárlásán dolgozik, hogy helyet teremtsen a színesbőrű üzlettulajdonosok számára.

Jesse Ross egy a sokszínűséggel, egyenlőséggel és befogadással foglalkozó csoport (DEI) észak-minneapolisi vezetője, és a Minneapolis városával és a Minneapolis Park & Recreation Boardtal partnerségben létrehozott Wealth Redistribution Project alapítója. A projekt célja a fekete, barna, őslakos és női tulajdonú vállalkozások számának növelése Észak-Minneapolisban.

Ross úgy tervezi, hogy 2022 végéig lezárja az ingatlan vásárlását, majd 2023-ban felújítja a több millió dollár értékű épületet. Tervei szerint az ingatlant a színesbőrűek számára kialakított kereskedelmi bérlő- és rendezvényteremmé alakítja át.

A minneapolisi Emberi Jogi Hivatal szerint azonban az ingatlantulajdonosok nem diszkriminálhatnak faji, bőrszín, hitvallás, vallás, nemzeti származás, nem, családi állapot, fogyatékosság, állami támogatás, szexuális irányultság, nemi identitás vagy családi állapot miatt.

NAGYVILÁG

Címkék:

BIPOC, blm, critical race theory, racism