Feldarabolt holttest, megerőszakolt turista fémjelzi a közbiztonságot Párizsban – videó

Feldarabolt holttest, megerőszakolt turista fémjelzi a közbiztonságot Párizsban – videó

Egy felmérés szerint a turisták egyre kevésbé érzik magukat biztonságban a francia főváros nevezetességei környékén. A napokban egy brazil testvérpárt szexuálisan zaklattak és megerőszakoltak, egy közparkban pedig megcsonkított női holttestet találtak.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 16. 08:40

Egyre kevésbé népszerű a francia főváros a turisták körében, ugyanis a kikapcsolódásra vágyók egyre nem érzik magukat biztonságban Párizs világhírű látnivalói környékén – derül ki abból a felmérésből, amit a brit kingcasinobonus.uk nevű oldal tett közzé. A felmérés eredménye alapján ugyanis a francia főváros helyet kapott azon a tízes listán, amelyen a turisták számára legkiábrándítóbb desztinációkat sorolják fel. A listát az online kommentek és a Tripadvisor oldalán adott értékelések alapján állították össze a brit oldal elemzői, az utazók által adott csillagok száma és olyan kulcsszavak alapján, mint „kiábrándító”, „nem éri meg” vagy „nem az elvárásnak megfelelő”.

A hozzászólások alapján a szakértők kiszámolták, hogy hány százalék az esélye annak, hogy a turista csalódott lesz az adott város kapcsán, a tízes lista kilencedik helyén szerepelt Párizs. A vélemények alapján a francia főváros legnagyobb csalódást okozó látványossága pedig a Sacré-Cœur székesegyháznak otthont adó Montmartre negyed. Az elemzésből kiderül, hogy a turisták elmondásuk alapján nem érezték magukat biztonságban Párizsban sem a 18. kerületi Montmarte negyedben, sem a belvárosban, az Eiffel-torony környékén. A kommentek alapján a turisták nem tartják megfelelőnek az említett helyeken a közbiztonságot, állításuk szerint zaklatták őket ezeken a környékeken.

Mindezt alátámasztja annak a brazil testvérpárnak az esete is, akiket a minap ért atrocitás Párizsban, az Eiffel-torony környékén. A Le Parisien számolt be róla a minap, hogy a két fiatal nő megismerkedett két férfival, ám az átmulatott éjszaka rémálommá vált. A két nő kettévált és az újonnan megismert férfiak társaságában távoztak a szórakozóhelyről, az egyik nőt ekkor szexuálisan zaklatni kezdte az egyik férfi, a fenekét fogdosta. A nő visszautasította a közeledését, mire a férfi elfutott. A fiatal nő ekkor keresni kezdte a testvérét, akit kisvártatva meg is talált az Eiffel-torony tőszomszédságában lévő Mars-mezőn, a földön fekve, a másik férfi pedig letolt nadrággal rajta feküdt. Az erőszakoló, amikor meglátta, hogy közeledik a brazil nő testvére, gyorsan felugrott, majd egy fekete autóba szállt és elmenekült a helyszínről. Az áldozat később a rendőrségen azt vallotta, hogy a férfi megerőszakolta.

A Le Parisien kiemeli, hogy az Eiffel-torony környéke, a Mars-mező és a Trocadéro környékén az utóbbi időben megsokszorozódtak a lopások és az erőszakos támadások. Az elsősorban éjjel tevékenykedő szexuális ragadozók szintén jelen vannak a környéken. 2022 szeptemberében egy kanadai turistát elrabolt és megerőszakolt egy 19 éves fiatalember, aki áldozatával szintén az Eiffel-torony tövében találkozott.

Ám nem csak a lopások és a nemi erőszak miatt kell aggódniuk azoknak, akik a francia fővárosban szeretnének vakációzni. Február 13-án, hétfőn a délutáni órákban egy feldarabolt női holttestre bukkantak az önkormányzat zöldterületet kezelő munkatársai a Párizs 19. kerületében lévő Parc des Buttes Chaumont nevű közparkban.

A riporter elmondása alapján a környékbeli lakosokat sokkolták a történtek, mivel rendkívül frekventált parkról van szó. Az egyik helyi férfi arról beszélt a stábnak, hogy az utóbbi időben rendkívül sok bűncselekmény történik a fővárosban, egy nő pedig azt kifogásolta, hogy a közvilágítás nem megfelelő a környéken, csak némelyik lámpa működik és nagyon sötét van.

Ami az áldozatot illeti, egyelőre sem a kilétéről, sem a halál időpontjáról nincs hivatalos információ. Sajtóértesülések szerint a maradványok egy szemetesben voltak egy ráccsal lezárt területen, ahol az önkormányzat emberei a zöldhulladékot gyűjtik.

 

 

NAGYVILÁG

Címkék:

dead body, france, insecurity, paris, raped tourist