Felfegyverzett antifasiszták őrizték a gyermekbarát drag show-t

Erősen felfegyverzett antifasiszta aktivisták őrködtek a város egyik gyermekbarát drag show-jának otthont adó épület előtt. A rendezvény miatt összegyűlt tiltakozókat az önkéntes biztonsági őrök többször leköpték, illetve fenyegették. Az esetről videó is készült.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 30. 09:51

Minden korosztály számára elérhető, gyerekbarát drag brunchot tartottak a texasi Roanoke-ban.

Az eseményt “táncos zene és nevetés” jelszavakkal hirdették, ugyanakkor Taylor Hansen újságíró beszámolója szerint a “gyerekbarát rendezvény” vulgáris volt, a szereplők részlegesen meztelenek voltak, az esemény célja pedig egyértelműen a kiskorúak szexualizálása volt.

Az eseményről értesülve a Kelly Neidert által alapított Védjük meg a texasi gyerekeket (Protect Texas Kids) szervezet tiltakozást szervezett a helyszín előtt. A tiltakozókat többek között leköpték a gyerekbarát drag brunchokat támogató aktivisták, továbba az ilyen jellegű rendezvények előnyeit ecsetelték nekik.

A tiltakozás hírére az Antifa is odahívta tagjait, hogy támogassák a drag rendezvényt. A The Post Millennial főszerkesztője, Andy Ngo szerint “a John Brown Gun Club helyi szervezete, a belföldi terrorizmushoz kötődő Antifa milícia vezette a közvetlen akcióra való felhívást”.

Kris Cruz a Blaze TV-től arról számolt be, hogy AR-15-ös fegyverekkel felfegyverzett Antifa-militánsok testőrként működtek közre az eseményen, és a résztvevőket a járműveikhez kísérték. Hozzátette, hogy az Antifa és a személyzet együtt dolgozott a résztvevők védelmének biztosításán.

Kruz arról is beszámolt, hogy az Antifa fegyveresek stratégiai pontokon helyezkedtek el a gyerekbarát drag-show alatt, többek között egy parkolóház 3. emeletére küldtek mesterlövészeket.

A beszámolók szerint a csoport felfegyverzett tagjai közvetlenül Neidert és a Védjük meg a texasi gyerekeket (Protect Texas Kids) csoport tagjait vették célba. Az antifasiszták több bejegyzésben is bírálták Neidertet, amiért együttműködik Ngóval, Alex Stein komikussal és aktivistával és egy sereg más, állításuk szerint fasiszta influencerrel.

Sara Gonzalez, a Blaze TV egyik híműsorának házigazdája szerint több mint 20 gyerek és tanár is részt vett a rendezvényen. Hozzátette, az eseményen biztonsági aggályok is voltak. “A személyzet elismerte, hogy megszegték a tűzvédelmi szabályokat és túl sok embert engedtek be az épületbe”.

Gonzalez hozzátette, hogy a rendőrséget is értesítették a fennálló problémák miatt, de nem reagáltak.

NAGYVILÁG

Címkék:

antifasist, childrens, drag show, gender ideology, trans