Franciaországban egymást érik a késelések, diákok is áldozatul estek – videó

Pár napon belül halálra késeltek egy középiskolást, majd egy egyetemistára támadtak rá egy párizsi campuson, a fiatal nőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 26. 11:52

Késelésekkel indult az év Franciaországban, a párizsi Gare du Nord pályaudvaron történt támadást több hasonló atrocitás követte, pár nappal a fővárosi eset után Strasbourg egyik forgalmas pontján egy arabul beszélő férfi támadt a járókelőkre, őt egy szolgálaton kívüli rendőr ártalmatlanította.

A fenti két támadás esetében az elkövető véletlenszerűen késelte meg áldozatait, ám ezeken kívül más incidensek is voltak, a Párizzsal szomszédos Val-de-Marne megye egyik középiskolájának a tanulóját késelték halálra, méghozzá az iskola épülete előtt. A késelés során egy másik tanuló is megsebesült, de ő könnyebb sérülésekkel megúszta a dolgot, a combját érték a szúrások. A történtekről beszámoló Le Journal du Dimanche (JDD) nevű francia hetilap értesülései szerint a tragédia hátterében bandaháború áll, a rendőrség egy 16 éves kiskorút vett őrizetbe. A Le Parisien úgy tudja, hogy a gyanúsított szerepel a bűnügyi nyilvántartásban kiskorú ellen elkövetett erőszakos cselekedet és kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt.

A JDD arról is hírt adott, hogy a főváros környéki Île-de-France régióban az elmúlt években több haláleset is történt a rivális bandák közötti harcok következtében, melynek hátterében a kábítószer áll.

Pár nappal a fent említett késelést követően újabb támadás történt, ezúttal egy párizsi egyetemistát késeltek meg a campuson belül január 25-én a déli órákban. A Le Figaro értesülései szerint a 32 éves algériai születésű áldozat és 25 éves párizsi lakhelyű támadója közötti kapcsolatról nincs tudomásuk a hatóságoknak, a nőt rendkívül súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de már túl van az életveszélyen. A diákokat valósággal sokkolták a történtek, a hatóságok őrizetbe vették a támadót, az indíték egyelőre ismeretlen.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

france, knife attacks, paris, student wounded, teenager killed