Gyerekeknek ingyenes volt a belépés a transzvesztiták előadására

Felnőtt kísérővel a nyolc éven aluli gyerekek ingyenesen léphettek be az Egyesült Királyságban megtartott transzvesztita rendezvényre.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 11. 11:56

Sajtóértesülések szerint a nyolcéves és annál fiatalabb gyermekek ingyenesen vehettek részt az Egyesült Királyságban megrendezett RuPaul’s Drag Race esemény részeként tartott drag queen előadáson, amelyen transzvesztiták adtak elő egy erotikusnak nevezett műsort.

A The Telegraph beszámolója szerint. Ezt bizonyítja a RuPaul’s Drag Con honlapja is, ahol a gyakori kérdések részben azt írják, hogy „a 8 éves és annál fiatalabb gyermekek ingyenesen léphetnek be a rendezvényre, ha egy felnőtt kíséretében jegyet váltanak”.

Bár a weboldal is ragaszkodik ahhoz, hogy a transzvesztitáknak szervezett kongresszus egésze egy minden korosztályt befogadó, családbarát rendezvény, ahol a gyerekeket is szívesen látják, egyes gyermekvédelmi aktivisták bírálták, hogy a kedvezménnyel még több gyereket csábítanak a műsorra.

„A drag show-k erősen szexualizált, kizárólag felnőtteknek szóló előadások, ezért nem jelentenek megfelelő szórakozást iskoláskorú gyermekek számára. Megdöbbentő, hogy nyolc év alatti gyerekek is elmehetnek az előadásra. Ez komoly aggályokat vet fel a gyermekek védelmével és szexualizálásával kapcsolatban” – jegyezte meg a Family Education Trust egyik vezető kutatója, Piers Shepherd.

A transzvesztiták nyilvános műsora egyre vitatottabbá válik Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban, mivel az előadások, amelyeken nőknek öltözött férfiak táncolnak a szórakozás kedvéért, az LMBTQ mozgalom egyre jelentősebb szimbólumává válnak. Vannak országok, amelyek pártfogolják az ilyen rendezvényeket, máshol azonban igyekeznek felszámolni ezeket a műsorokat a gyerekek előtt.

A RuPaul’s Drag Race franchise különösen a progresszívek körében nyert jelentős teret, a műsor egyik videós kedvcsinálójában Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is megjelent, hogy progresszív ügyekért szálljon síkra.

NAGYVILÁG

Címkék:

childrens, drag queens, drag show, united kingdom