Háborús veszélyhelyzetet hirdet a magyar kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet – mondta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalára feltöltött videóban.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. MÁJUS 24. 17:38

Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a magyar kormány, ezt Orbán Viktor miniszterelnök személyesen jelentette be a közösségi oldalán. Mint mondta, „egy olyan háború zajlik a szomszédban, aminek senki nem látja a végét és veszélyezteti a családok anyagi biztonságát”. Hozzátette, hogy

„látjuk, hogy a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz, és drasztikus dráguláshoz vezettek. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát, ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképeségre van szükség. A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet”

-mondta a kormányfő a videóüzenetben, majd hozzátette, hogy a járvány alatti veszélyhelyzethez hasonlóan a mostani intézkedés is lehetővé teszi, hogy azonnal cselekedjen a kormány. Az első döntésekről szerdán tájékoztat a miniszterelnök.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

hungarian prime minister, Hungary, viktor orban, war