Kijárási tilalmat rendelnek el a migránsoknak egy gyilkosság után

Egy olaszországi kisvárosban a helyiek élete pokollá változott, amióta egyre több migráns telepszik meg a környéken, hogy átjussanak Franciaországba.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. OKTÓBER 22. 08:29

Az észak-olaszországi Ventimiglia, amely mindössze 7 kilométerre található a francia határtól, az Olaszország déli partjairól Északnyugat-Európába utazó migránsok hotspotjává vált, és a helyiek körében egyre növekszik a frusztráció a migránsok miatt. A helyiek egyre jobban aggódnak a biztonságukért, miközben a bűnözési ráta növekszik. A kisváros a napokban került a címlapokra, miután két migráns verekedése egy nigériai állampolgár halálát okozta.

Az áldozat és a támadó ismerték egymást. Néhány pillanattal a gyilkosság előtt a két migránst a hírek szerint Ventimiglia belvárosában, a Cesare Battisti téren lévő bárban látták. A helyiek szerint nem volt előzménye a tragikus kimenetelű verekedésnek.

Egy szemtanú szerint mindketten nigériai állampolgárok, és mindig jól kijöttek egymással. A többi szemtanú is azt mondta, hogy többször látták őket együtt, de még soha nem látták őket veszekedni, így nem csoda, hogy a nyomozók előtt is rejtély, hogy mi okozhatta a csetepatét, amely során a támadó torkon szúrta az áldozatát.

A gyilkosság miatt rendkívüli ülést tartott a helyi önkormányzat biztonsági bizottsága, és Flavio Di Muro polgármester – a Liga párt tisztviselője, akit még idén májusban választottak meg – bejelentette, hogy tovább fokozzák a rendőrség jelenlétét a városban. A polgármester azt is kilátásba helyezte, hogy létrehoznak egy befogadóközpontot, ahol a kitoloncolásra váró migránsokat helyezik el, a központ kapuit pedig este fél nyolckor bezárják, és kijárási tilalmat rendelnek el az ott elszállásolt migránsoknak.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

france, italy, migrants, murder