Merkel nagyon kínos helyzetbe hozta magát Putyin előtt

Merkel nagyon kínos helyzetbe hozta magát Putyin előtt

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken fogadta Angela Merkelt. A leköszönő kancellár igen kínos helyzetbe került a nagy nyilvánosság előtt zajló találkozón, amikor váratlanul megszólalt a telefonja.

NAGYVILÁG 2021. AUGUSZTUS 20. 13:41

Az orosz diplomácia minden bizonnyal még sokáig emlékezni fog arról a pénteki esetről, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való moszkvai tárgyalása során – éppen amikor az orosz vezető a gazdasági fejlődésről beszélt – Merkel telefonja váratlanul (és elég hangosan) megcsörrent. A felvételen, amely a RIA Kremlin Pool Telegram-csatornáján jelent meg, jól látható, amint Merkel – miközben cseng a telefonja – a nadrágja jobb zsebéhez kap és megpróbálja elnémítani a készüléket, amely azért néhányszor megcsörren, míg a kancellár sikerrel jár. Merkel feszült arckifejezése arról árulkodik, hogy nagyon kellemetlenül érintette az eset.

Putyin az incidens ellenére folytatta mondanivalóját, bár – talán nem véletlenül –, miután a telefon elhallgatott, azonnal arról kezdett beszélni, hogy Angela Merkellel állandó telefonos kapcsolatban vannak.

A moszkvai tárgyalásokra a kancellárt Steffen Seibert államtitkár és Uta Christine Beinhoff, a szövetségi kancellári hivatal külpolitikai csoportjának vezetője kísérte el, Oroszországot Szergej Lavrov külügyminiszter és Jurij Uzsakov, Putyin nemzetközi ügyekért felelős asszisztense képviseli.

NAGYVILÁG

Címkék:

angela merkel, moscow, vladimir putin