Kiskorúakon végeznek méheltávolító műtétet a gyermekklinikán

Egy klinikán már 16 éves gyerekeken is elvégeznek méheltávolító műtéteket – annak ellenére, hogy hivatalosan csak 18 éves kortól hajthatnak végre ilyen beavatkozásokat.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 26. 13:13

Néhány hangfelvételből kiderült, hogy a washingtoni Children’s National Hospital 16 éves és még annál is fiatalabb gyerekeken végez méheltávolító műtétet, ha a gyerekek meg kívánják változtatni a nemüket.

A beszélgetés egy telefonos egyeztetés lehet, amelyet az egyik Twitter-oldal üzemeltetője készített és azt állította, hogy egy rokonának szeretne méheltávolító műtétet intézni – így akarta lebuktatni a klinikát. Elmondta, hogy nagyon sok kórházzal kapcsolatba lépett korábban, de egyik sem vállalta a 16 éves lánya műtétjét. Végül egy hirdetésben meglátta a klinika által kínált lehetőségeket. A kórházi asszisztens ezután átkapcsolta a telefonálót a sebészeti osztályra.

A betelefonáló ezután ismét elmondta a sebészeti osztály munkatársának a történetét: egy 16 éves rokonának keres olyan klinikát, amely elvégezné rajta a méheltávolítást. Azt is elmondta, hogy egy korábbi műtétet már elvégeztek, feltehetően a mellműtétre gondolt. Végül egy másik vonalra kapcsolták, ahol egyeztethetett valakivel a konzultációkról és egyéb részletekről.

„Oké. Szóval ebben az életkorban elvégzik a műtétet?” -tette fel a kérdést ismét a telefonáló, amire egy határozott „igent” kapott válaszként. „Nagyszerű. Ez egy gyakori eljárás, amit ebben a korban végeznek?”- a telefonáló pedig erre a kérdésre is egy határozott „igent” kapott válaszként.

A felvételek ellenére döbbenetes módon a klinika tagadta, hogy 16 éves gyerekeken végeznének ilyen jellegű beavatkozásokat. Egy közleményben azt állították, hogy az elhangzott információk hamisak.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender clinics, gender ideology, trans children