Levélbomba robbant a madridi ukrán nagykövetségen

Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter az összes ukrán nagykövetségen fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 30. 16:18

Levélbomba robbant Ukrajna madridi nagykövetségén szerdán – írja a Politico. A portál szerint az esetnek egy könnyebb sérültje van.

A robbanással kapcsolatban részleteket, Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője közölt: „Ukrajna spanyolországi nagykövetségére borítékot küldtek. Az ellenőrzés során a boríték a parancsnok kezében felrobbant. A parancsnok könnyebb sérüléseket szenvedett, nem került kórházba, megkapja a szükséges orvosi ellátást. Életveszélyben nincs”.

A Politico szerint más nem sérült meg a robbanásban, a spanyol rendvédelmi és tűzoltó szolgálatok pedig dolgoznak a helyszínen.

Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter az eseményre reagálva az összes ukrán nagykövetségen fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el, továbbá kérte Spanyolországot, hogy sürgősen vizsgálja ki a mostani esetet.

„Bárki is állt a robbantás megszervezése mögött, nem fogja megfélemlíteni az ukrán diplomatákat, és nem fogja leállítani az Ukrajna megerősítéséért, valamint az orosz agresszióval szembeni fellépésért végzett munkájukat”, mondta az ukrán külügyminiszter.

NAGYVILÁG

Címkék:

attack, explosion, letter bomb, madrid, ukranian embassy