Magyar kormány: megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, elvonjuk az extraprofitot

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével háromnapos kihelyezett ülést tartott a magyar kormány Sopronban, ahol elfogadták az extraprofitadó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 4. 19:03

A kormányülés legfontosabb témája az elhúzódó orosz-ukrán háború volt. A háború következményeként egy új világgazdasági válság fenyeget. A háborús helyzetben Orbán Viktor vezetésével a miniszterek áttekintették az előttük álló legfontosabb és legsürgősebb feladatokat.

“A cél az, hogy megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, megvédjük a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, valamint az extraprofit-különadóval kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba fizessék be, hozzájárulva az ország védelméhez”

– ismertette a kormány álláspontját Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, majd hozzátette, hogy Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a rezsicsökkentés fenntartása mellett is tartsa 2022-re a 4,9 százalékos, 2023-ra pedig a 3,5 százalékos hiánycélt.

NAGYVILÁG

Címkék:

government, Hungary, prime minister, viktor orban