Másfél millió dollárt áldoz az állam a transznemű rabokra

A kormányzat másfél millió dollárt biztosított egy szervezetnek azzal a céllal, hogy különféle projekteket hozzanak létre a nemi átmenetben lévő, vagy már transznemű rabok számára.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 13. 13:16

A Biden-kormányzat egy civil szervezet segítségével rengeteg pénzt költ el olyan speciális projektekre, amelyekkel a börtönbüntetésüket töltő transzneműeket segítik. A Szövetségi Börtönügyi Hivatal 2021-ben egy 1,5 millió dolláros szerződést kötött a nevadai The Change Companies nevű céggel, amelynek célja az ilyen programok kidolgozása.

A kezdeményezés célja a bebörtönzés alatti identitással kapcsolatos aggályok kezelése az ország 122 szövetségi börtönében büntetését töltő mintegy ezerkétszáz transznemű rab számára. A csomag többek között mentális és egészségügyi problémák kezelésére szeretne megoldást találni.

A támogatásokat annak köszönhetően tudták odaítélni, hogy 2021 januárjában Joe Biden elnök aláírt egy végrehajtási rendeletet a Fehér Ház Nemi Politikai Tanácsának létrehozásáról. Ez a széleskörű rendelet a nemek közötti egyenlőség és egyenjogúság előmozdítását célozta meg. A rendelet végrehajtásának része volt az is, hogy a bűnözőket aszerint helyezzék el női vagy férfi börtönökbe, hogy az elítélt milyen neműnek vallja magát. Ennek az lett a következménye, hogy a férfi elítéltek szexuálisan zaklathatták a női rabokat.

A legtöbb férfi általában azért vallja magát transzneműnek, hogy a női börtönbe helyezzék át, ezek az elítéltek rendszerint heteroszexuális férfiak, akik azért akarnak nőkkel együtt lakni hogy közösülhessenek velük. Aki ellenáll, azt megerőszakolják

– hangzott el egy bírósági tárgyaláson nemrég, amelyről a V4NA is beszámolt. A per során az is elhangzott az egyik tárgyaláson, hogy a börtönőrök gyakran nem mernek közbelépni egy-egy ilyen szexuális erőszak alatt, mert attól félnek, hogy a transznemű rabok homofóbiával vádolják meg őket. Egy konkrét esetben a börtön vezetése végül úgy döntött, hogy a támadó helyett inkább az áldozatot büntetik meg.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender theory, prison, trans, transgender, united states of america