Megrendezte az őt ért rasszista fenyegetéseket a zöldpárti bevándorló képviselő

A Manoj Subramaniam zöldpárt politikus elleni állítólagos halálos fenyegetések hetekig izgalomban tartották Észak-Rajna-Vesztfáliát. Most azonban kiderült, hogy ő maga találta ki és rendezte meg az egészet.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 7. 14:17

A 33 éves férfi, akinek szülei Srí Lankáról telepedtek le Németországban, számos panaszt tett a rendőrségen az elmúlt hónapokban, azt állítva hogy sorozatos rasszista támadás éri és veszélyben van az élete. Először is, az autója ablakát betörték, és horogkereszteket festettek a kocsira. Egy másik alkalommal állítólag „SS” feliratokat és egy horogkeresztet festettek a lakása ajtajához és a kapucsengőre. Ezután arról is bejelentést tett, hogy egy horogkeresztet festettek a lakása előtti járdára, majd később borotvapengéket talált a postaládában. Ezenkívül több fenyegető levelet kapott, amelyben leírták, hogy szeptember elsején meg fog halni – legalábbis ezt állította a zöldpárti, bevándorló családból származó politikus.

Júliusban az aacheni rendőrség állambiztonsági osztálya a mönchengladbachi ügyészséggel együttműködve intenzív vizsgálatot indított az ismételt támadások miatt. A heinsbergi rendőrség emellett védőintézkedéseket tett, hogy megvédje a helyi politikust a fenyegetésektől. Természetesen a média is óriási botrányt csinált az ügyből, mondván hogy a szélsőjobboldali aktivisták már a politikusokat is fenyegetik. Lamya Kaddor zöldpárti parlamenti képviselő is megkongatta a vészharangot a közösségi oldalán: „A szélsőjobboldaliak fenyegetik a politikai önkénteseket, hogy elhallgattassák őket. Köszönöm, Manoj Subramaniam, hogy nem maradtál csendben, és felemelted a hangodat” – írta.

De Verena Schäffer szintén zöldpárti politikus is szolidaritását fejezte ki és arról értekezett egy bejegyzésben a közösségi oldalán, hogy meg kell állítani a szélsőjobboldali aktivistákat.

A nyomozás azonban a napokban nem várt fordulatot vett.

A rendőrségi nyomozás során ugyanis megalapozottá vált a gyanú, hogy a bejelentett bűncselekmények nem történtek meg, azokat színlelték, és nem állt fenn fenyegetés. Ezt a mönchengladbachi ügyészség és az aacheni rendőrség közös közleményben jelentette be. A házkutatások és a vádlott kihallgatása megerősítette a hatóságok gyanúját.

A rendőrség emiatt most már Subramaniam ellen nyomoz, aki nem mellesleg a napokban bevallotta, hogy megrendezte a fenyegetéseket. A zöldpárti politikus ezután lemondott minden tisztségéről és kilépett a pártból.

NAGYVILÁG

Címkék:

failure, German Green party, germany