Nem fegyelmezhetik a gyerekeket a fehér bőrű tanárok

Egy TikTok ugyanis videóból kiderült, hogy azok a fehér tanárok, akik fegyelmezik a diákokat, a fehér felsőbbrendűségüket használják fel, és a fehér felsőbbrendűséget fenntartják ezekkel a módszerekkel.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 26. 15:42

Nem csillapodik az őrület az iskolákban világszerte. A TikTok videómegosztó oldalon egy fehér bőrű tanárnő arról beszél, hogy a diákok fegyelmezése valójában csupán arra való, hogy a pedagógusok fenntartsák a fehér felsőbbrendűséget. A videó első felében a tanárnő elmondja, hogy rákeresett a témára, és arra a megállapításra jutott, hogy az állításnak teljes mértékben igaza van, miután elolvasott néhány cikket az interneten. Ezekben a cikkekben az szerepel, hogy a fehér bőrű nők csak áldozatok, akik szerencsétlenségükre kénytelenek fenntartani a férfiak által létrehozott hatalmi struktúrát.

Így azonban felmerül a kérdés, hogy azok a tanárok is felelősek-e a fehér felsőbbrendűség fenntartásáért, akik a gender-ideológia védelmében fegyelmezték vagy büntették a diákjaikat. Nemrég egy skót tanár azért küldte ki a tanteremből az egyik diákját, mert a gyerek hajthatatlanul azt állította, hogy csak két nem létezik: a férfi és a női, és ez a mozgatórugója a társadalomnak.

„Amit mondtál, az nem túl befogadó. Ez egy befogadó iskola. Meg tudnád tartani ezt a véleményedet a saját otthonodban? Mert nem ebbe az iskolába való”.

A fiút – elmondása szerint – először egy hétre felfüggesztették, amit később pár héttel meghosszabbítottak. Amikor visszahívták egy újabb megbeszélésre már azt mondták neki, hogy nem térhet vissza az iskolájába, és nem fejezheti be ott a tanulmányait.

NAGYVILÁG

Címkék:

critical race theory, education, gender theory, tiktok, white supremacy