Nem támogatják a választók a gender ideológia oktatását

Egy szeptember elején végzett felmérés szerint a választók többsége ellenzi, hogy az iskolákban a szexuális irányultságról tanítsák a gyerekeket

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 23. 12:01

Az amerikaiak többsége ellenzi, hogy a tanárok az általános iskolásokat a szexuális irányultságról és nemi identitásról tanítsák – ez derül ki a New York Times nemrégiben közzétett közvélemény-kutatásából. A felmérés során 1399 regisztrált amerikai választópolgárt kérdeztek meg szeptember 6. és 14. között számos témában, többek között az előbb említettben is.

A szavazóknak egyebek mellett azt a kérdést tették fel, hogy „támogatja vagy ellenzi, hogy az állami iskolák tanárainak engedélyezzék a szexuális irányultságról és nemi identitásról szóló oktatást az általános iskolás gyerekeknek?”.

A felmérés szerint az amerikaiak túlnyomó többsége, 58 százaléka határozottan ellenzi a genderideológia oktatását. További 12 százalékuk azt mondta, hogy valamelyest ellenzi az ilyen anyagok tanítását, amivel a kérdést inkább elutasítók aránya nagyjából 70 százalékos. Az amerikaiak 14 százaléka mondta azt, hogy valamelyest támogatja, 13 százalékuk pedig azt, hogy határozottan támogatja a jelenséget.

A korcsoportok szerinti bontásból az látszik, hogy a 18 és 29 év közötti fiatalabb szavazók 49%-a ért egyet az ilyen tantárgyak tanításával, 43 százalékuk ugyanakkor határozottan ellenzi azt. A korcsoportok többsége összességében határozottan ellenezte a genderideológia oktatását. A 30-44 évesek 54 százaléka, a 45-64 évesek 63 százaléka, a 65 évesek és idősebbek 62 százaléka válaszolt így.

Faji megoszlásban a fehér szavazók 64 százaléka, a fekete szavazók 26 százaléka és a spanyolajkúak 46 százaléka nem támogatta az ilyen anyagok oktatását. Ha azonban a faji hovatartozást az iskolai végzettséggel kombináljuk, akkor a statisztikák azt mutatják, hogy a fehér főiskolát végzettek 47 százaléka, míg a nem főiskolát végzettek 74 százaléka ellenezte határozottan a genderideológia iskolai terjesztését.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, lmbtq, school