Cím nélkül (nem találtunk szavakat)

A tiktok influencer, aki legutóbb azzal büszkélkedett, hogy színkódos karkötőkkel mondja meg az embereknek milyen névmáson hívhatják, most kitalálta, hogy alternatív névmásokat fog használni, mert ezzel tudja igazán jól azonosítani magát.

HOT NAGYVILÁG 2021. JÚLIUS 1. 12:30

Az alternatív névmásokat főnevek rövidítésével készítik el, így az az egyén, aki ezeket használja, bárminek képzelheti magát, állatnak, tárgynak vagy akár új nemeket is kitalálhat.


Az alternatív névmások nem újkeletűek, tavaly a Georgia Állami Egyetem és a J. Mack Robinson főiskola közös Women Lead projektének keretében 27 újonnan kreált névmást használtak az egyéb lehetőség mellett.

A The New York Times korábbi cikkében, amit az új névmásokról, és azok használatáról írtak elárulták, hogy ma már a they és a them szócskák egy emberre történő használata a normális, emellett az alternatív névmások utalhatnak akár fantáziafigurákra is. Ezek szerint, az ember azonosíthatja magát macskának, zsemlének, zombinak vagy akár hercegnőnek is.

A Trevor Project nevű, lmbtq fiatalok öngyilkosságát megakadályozó nonprofit szervezet 40 ezer szexuális kisebbséghez tartozó fiatal közreműködésével végzett felméréséből azt állapították meg, hogy a kutatásban részt vett személyek negyede gendersemleges névmásokkal azonosítja magát, de a legtöbben továbbra is a he, she vagy they szócskákat preferálják.

A hétköznapi twitter felhasználóknak nagyon vegyes a véleménye az új névmásokkal és azok használatával kapcsolatban.

„Most mókusként fogok gondolni magamra”-írta az egyik hozzászóló.

„Ettől a cikktől megfájdult a fejem. Tisztelem azokat, akik más névmáson akarják hívni magukat, de úgy tűnik, hogy az emberek túl messzire mentek. Nem vagyunk kisgyerekek, hogy mindenféle neveket és névmásokat alkossunk”-tette hozzá egy másik twitterező.

Volt aki úgy reagált, hogy mostantól apache támadó helikopterként vagy apatcopterként azonosítja magát. Emellett hozzátette a felhasználó, hogy „Az az igazi diszkrimináció, ha nem fogadnak el apatcopterként”.

HOT NAGYVILÁG

Címkék:

influencer, lmbtq, they/them collective, tiktok