Orbán Viktor: Köszönet és elismerés jár a gyógyszertári dolgozóknak

Orbán Viktor: Köszönet és elismerés jár a gyógyszertári dolgozóknak

Az országos patikanap alkalmából Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben köszöntötte a gyógyszerészeket, kiemelve helytállásukat a koronavírus-járvány elleni védekezés során, tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát, a kormányfő sajtófőnöke szerdán.

NAGYVILÁG 2021. JÚNIUS 9. 09:53

A gyógyszerészeknek és gyógyszerész asszisztenseknek címzett írásában Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hónapok embert próbáló kihívások elé állítottak mindannyiunkat, a koronavírus-járvány elleni védekezés közben azonban azt is megtapasztalhattuk, hogy fegyelmezettséggel és összefogással felül tudunk kerekedni a ránk szakadó nehézségeken.

A kormányfő Magyarország minden polgára nevében kifejezte elismerését azért a helytállásért, amelyet a járvány legnehezebb hónapjai alatt nyújtottak a patikákban dolgozók.

“Köztudott, hogy a beteg emberek nemcsak receptet beváltani járnak a patikába, hanem sok esetben tájékoztatásért, útmutatásért is, ami különösen fontossá vált most, amikor a vírussal kapcsolatban rengeteg álhír kering a világhálón, és az oltásellenesség is jelentős mértéket öltött”, fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök levelében biztosította a gyógyszertári dolgozókat arról, hogy a kormány elkötelezett a lakossági gyógyszerellátás nemzeti érdekkörben tartásáért, valamint a gyógyszerészek szakmai és egzisztenciális önállóságának biztosításáért.

“Mindent megteszünk azért is, hogy a gyógyszertári szolgáltatások kiegyensúlyozottan, a kistelepüléseken élő honfitársaink számára is rendelkezésre álljanak”, zárta levelét Orbán Viktor.

NAGYVILÁG

Címkék:

Hungary, pharmacy, viktor orban