Óvodásoknak és kisiskolásoknak hoztak létre Pride klubot

Az állami iskolák szervezésében létrejövő Szivárvány Klubba 4-10 éves gyerekeket várnak. A gyermekek érzékenyítése közben egyre többeket háborít fel, akik emiatt elfordulnak az LMBTQ-közösség támogatásától is.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 25. 14:31

Egy Los Angeles-i iskolakörzet egy 10 hetes virtuális programot kínál LMBTQ+ óvodásoknak és általános iskolásoknak, barátaiknak illetve a velük kapcsolatban álló felnőtteknek. A „Szivárvány Klubot” a 4-10 éves korosztály számára ajánlják, és élénk, színes plakátokon hirdetik. A gyerekek minden szerdán 15 órától 16 óráig csatlakozhatnak a csoporthoz a Zoomon keresztül idén ősszel.

A Szivárvány Klub novemberi első ülése előtt a pedagógusokat meghívták egy tájékoztató találkozóra, amelynek a tankerület emberi kapcsolatok osztálya adott otthont. Ezek a pedagógusok egy Szivárvány Klub Starter csomagot kaptak, hogy iskolájukban is ilyen csoportokat indíthassanak a fiatal, általános iskolás diákoknak, ahol a nemi identitásról tanulhatnak, és beszélgethetnek a szexuális irányultságról.

A klub úgy írja le magát, hogy általános iskolásoknak és szeretteiknek szól, és minden egyes foglalkozás kezdete előtt időt biztosít arra, hogy a szülők és más érdeklődő felnőttek kérdéseket tehessenek fel, és megismerkedhessenek a csoporttal, illetve annak tananyagával. A kerület pedagógusai oktatóvideókat is megosztottak a diákokkal és a szülőkkel arról, hogyan használhatják a legjobban a preferált névmásokat, és arra is biztatták őket, hogy nézzék meg az egyik baloldali aktivista által a témában készített tartalmakat

A programot az Out for Safe Schools nevű csoport támogatja, amely a saját honlapja szerint a Los Angeles LMBTQ Center egyik átfogó, zaklatás elleni képzési programját is szervezik, amelynek célja, hogy a tanárokat, az adminisztrátorokat és az iskolai személyzetet felkészítse arra, hogy látható LMBTQIA+ támogató személyekké váljanak.

A képzést elvégző iskolai alkalmazottak szivárványos jelvényeket és nyakláncokat kapnak, amelyek jelzik, hogy hajlandóak beszélni az LMBTQIA+ témákról, és ezáltal mobil biztonságos terekké válnak, hogy az iskolai nap folyamán az osztálytermen kívül is elérjék a diákokat.

Az óvodásoknak szóló Pride klub a pedig a Los Angeles-i tankerület emberi kapcsolatok-, sokszínűség- és egyenlőség programjának része, amely számos más eseményt is kínál a honlapján, többek között iskolásoknak szóló programokat is.

Nem mindenki ért egyet azonban a gyerekek érzékenyítésével, többen felszólalnak ellene, míg mások inkább úgy döntenek, nem támogatják az LMBTQ szervezeteket, ha azok a gyerekek közelébe akarnak férkőzni.

Ez történt az idahói Boise városában is, ahol a megrendezésre kerülő Pride fesztivál egyik fő szponzora néhány nappal a rendezvény előtt visszalépett, mondván, hogy nem tudják támogatni a gyerekek szexualizálását. A Zions Bank azután vonta vissza a Pride fesztivál támogatását, hogy világossá vált számukra, hogy az eseményen gyerekek is szerepelnek majd drag előadóként.

A Zions Bank azt írta, hogy hogy a múltban támogatták a Pride fesztivált, és érdekük, hogy támogassák LMBTQ alkalmazottaikat, azt azonban nem tudták, amikor vállalták a Pride rendezvény szponzorálását, hogy a rendezvényen gyerekek és kiskorúak is fellépnek. „Mióta tudomást szereztünk ezekről a konkrét tevékenységekről, úgy döntöttünk, hogy visszavonjuk részvételünket az idei Boise Pride rendezvényen”.

A Boise Pride fesztivál számos programlehetőséget kínál gyerekeknek. Ezek közé tartoznak a délutáni drag show-k, valamint a Drag Story Time és a Drag Kids nevű rendezvény.

Az elmúlt években a Pride és az LMBTQ+ rendezvények részeként gyerekeket is egyre gyakrabban lépnek színpadra drag queenek és transzneműek körében. Az Ontario állambáli Ottawában egy Pride rendezvényen egy drag queen a színpadon twerkelni hívta a gyerekeket, Palm Springsben egy drag queen borravalóért erotikus táncra invitált egy gyereket, és gratulált a gyereknek, hogy mennyi pénzt keresett ezzel.

NAGYVILÁG

Címkék:

childrens, gender ideology, lmbtq, pride