Rasszista az, aki szerint a kövér emberek nem vonzóak

Rasszista az, aki szerint a kövér emberek nem vonzóak

Azok az emberek, akiknek nem tetszenek a molettebb társaik, kirekesztők, és a teltkarcsúakkal szembeni előítéletek mélyen összefüggnek a rasszizmussal, állítja TeenVogoue szerzője.

NAGYVILÁG 2021. JÚNIUS 15. 10:58

A hölgy, egy könyv nyomán, párhuzamot vont a kövérség és és a rasszizmus között, amiért a fehérek felelősek. 

Azzal, hogy rasszistának bélyegzett minden embert, akinek nem tetszenek a molettebb alkatú emberek, alapot adott arra, hogy sorozatos diszkriminációkról is lehessen beszélni, amit a vékony emberek követnek el a telkarcsúak ellen. 

Charlotte Zoller saját rovatában egy kérdés nyomán hosszan taglalta a kövérség, és a rasszizmus kapcsolatát. Állítása szerint a molettebb embereket folyamatos hátrányos megkülönböztetés éri a munkahelyükön, a romantikus kapcsolatokban és az orvosnál is. Emellett szerinte  a faji egyenlőtlenségeket, a társadalmi törésvonalakat és a kövérek hátrányos megkülönböztetését is a koronavírus-járvány mutatta meg igazán. 

Erre példának többek között egy 2014-es esetet hozott fel, amikor egy rendőr lelőtt egy fegyvertelen 95 kilós fekete tinédzsert Fergusonban, és később a fiatal méreteivel indokolta, hogy miért használt fegyvert a tinivel szemben.

A fórum írója megjegyezte, hogy a „fatfóbia” és a rasszizmus keveredésének már évszázados hagyománya van az Egyesült Államokban, mivel a rasszista áltudományok korábban azt állították, hogy a fekete emberek a hibásak a kövérségükért, mert nem képesek kordában tartani az „állati étvágyukat”. 

„A rasszizmus áll a hátterében, hogy miután a fekete nők szembesülnek a súlyproblémáikkal, a stressz és a társadalmi megkülönböztetés következtében halhatnak meg korábban, nem a túlsúly miatt”, állítja a blog írója. 

NAGYVILÁG

Címkék:

discrimination, fatphobia, racism, usa